15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialSăgeata a învins Chindia şi a devenit co-lider

Săgeata a învins Chindia şi a devenit co-lider

Judeţul Constanţa nu a avut reprezentantă în Liga I mulţi ani la rând. La finele sezonului trecut Viitorul reuşea să promoveze. Şansele ca gruparea lui Hagi să fie urmată la capătul actualei stagiuni de Săgeata Năvodari sunt foarte mari. Formaţia antrenată de Constantin Gache a reuşit ieri să câştige al treilea meci din tot atâtea meciuri oficiale jucate în acest an. Năvodărenii sunt singurii care au reuşit să se impună în toate meciurile din retur şi ca urmare au urcat în fruntea ierarhiei competiţiei.

Al treilea succes al anului a venit ieri, în meciul cu Chindia Târgovişte. Iniţial meciul a fost programat sâmbătă, dar vântul puternic i-a determinat pe centralul jocului împreună cu observatorul partidei să decidă amânarea jocului pentru 24 de ore. Decizia le-a priit gazdelor care, duminică, s-au impus categoric, scor 4-1, iar în urma acestor puncte Săgeata a urcat pe locul secund, dar la egalitate de puncte cu FC Botoşani, care are însă un golaveraj mai bun.

Succesul s-a conturat în partea a doua a jocului. Se anunţa un galop de sănătate pentru gazde, care însă după golul lui Sergiu Bar din minutul 7 nu au mai pus în pericol poarta oaspeţilor. În mitanul secund năvodărenii nu au avut nevoie decât de cinci minute pentru a încheia socotelile. Zaharia şi Pantelie au marcat la interval de cinci minute şi au dus scorul la 3-0. Oaspeţii au replicat în minutul 60, dar a fost insuficient pentru a da emoţii năvodărenilor. Mai mult, în minutul 82 Apostol a refăcut diferenţa de trei goluri marcând din penalty şi stabilind totodată scorul final, 4-1. „A fost un meci greu, în ciuda diferenţei de scor. Oaspeţii ne-au pus serioase probleme şi aşa cum s-a văzut victoria s-a conturat în partea secundă. Până la urmă importante sunt cele trei puncte şi faptul că rămânem în cărţi pentru promovare“, a declarat la finalul jocului Constantin Gache, antrenorul Săgeţii.

ÎNFRÂNGERE

Farul a pierdut la Tulcea

În etapa a XVIII-a a eşalonului secund a fost programat şi unul din derby-urile dobrogene ale sezonului. Delta Tulcea a primit vizita celor de la FC Farul Constanţa. Gazdele au reuşit să se impună fără mari emoţii, scor 2-0. În urma acestui rezultat, Farul rămâne pe ultimul loc al clasamentului, în timp ce Delta urcă pe locul 3, la doar un punct distanţă de promovare.

 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă