18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialS.C. CONPET S.A. restabileste adevarul

S.C. CONPET S.A. restabileste adevarul

Din respect pentru clienţii nostri şi acţionariatul companiei, dar şi pentru o corectă informare a opiniei publice, dorim să facem următoarele precizări în legătură cu seria de articole denigratoare la adresa S.C. CONPET S.A. apărute în ultima perioadă în presa locală şi centrală:

• S.C. CONPET S.A. este o companie de interes strategic, listată la Bursa de Valori Bucureşti, care asigură 2100 de locuri de muncă. Orice afirmaţie denigratoare la adresa acestei societăţi de interes strategic poate conduce la scăderea valorii acţiunilor, cu consecinţe grave atât asupra bunului mers al societăţii, cât şi al economiei naţionale.

• S.C. CONPET S.A. îşi desfăşoară activitatea respectând în totalitate întreaga legislaţie românească şi europeană transpusă după aderarea la UE.

• S.C. CONPET S.A. respinge categoric orice asociere a numelui său cu orice fapte reprobabile, care aduc atingere legii şi care ar putea afecta imaginea sa.

Referitor la participarea S.C. CONPET S.A. într-un sistem de fraudare a bugetului de stat prin operaţiuni de contrabandă cu produse petroliere, faptele sunt următoarele:

• S.C. CONPET S.A. este unul dintre contribuabilii importanţi la bugetul de stat, având achitate la zi toate taxele şi impozitele reglementate de legislaţia în vigoare.

• S.C. CONPET S.A. are ca obiect de activitate transportul ţiţeiului, gazolinei, condensatului şi etanului lichid prin conductele Sistemului Naţional de Transport, şi NU transportul produselor petroliere finite (benzină şi motorină), aşa cum în mod eronat s-a susţinut în material.

• S.C. CONPET S.A. nu a efectuat niciodată vreun transport prin conducte de la „Conpet-Prahova la Constanţa”. Pentru o mai bună înţelegere, menţionăm că încă de la punerea în funcţiune a sistemului de transport Constanţa-Ploieşti (în anul 1968), S.C. CONPET S.A. a transportat ţiţei numai în sensul Constanţa-Ploieşti.

• S.C. CONPET S.A. a încheiat contracte de transport prin conducte doar cu rafinăriile de pe teritoriul României, şi NU cu firme obscure, aşa cum greşit se sugerează în material.

• S.C. CONPET S.A. nu are nicio obligaţie cu privire la urmărirea plăţii taxelor vamale, impozitelor şi oricăror alte datorii ale unor terţe persoane juridice către bugetul de stat. S.C. CONPET S.A. nu transportă prin conductele sale decât ţiţei, gazolină şi etan – pentru care s-au achitat toate datoriile către bugetul de stat.

În legătură cu presupusul faliment al S.C. CONPET S.A., facem următoarele precizări:

Autoarea articolului se află într-o gravă eroare, ca rezultat al unei documentări superficiale.

• S.C. CONPET S.A. nu a avut şi nu are formulată împotriva sa nicio cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă.

• Dosarul nr. 411.3/62/2005 la care se face referire în articolul menţionat, dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Braşov, are ca obiect desfăşurarea procedurii de insolvenţă a debitorului S.C. RAFO S.A. Oneşti.

• S.C. CONPET S.A. a avut în acest proces calitatea de creditor intimat. Cu alte cuvinte, NU S.C. CONPET S.A. avea datorii către S.C. RAFO S.A. Oneşti, ci, dimpotrivă, RAFO Oneşti, aflată în stare de insolvenţă, era datoare societăţii noastre.

• În prezent, S.C. CONPET S.A. nu mai are calitatea de creditor împotriva S.C. RAFO S.A., creanţa CONPET împotriva RAFO fiind stinsă prin plată.

Restabilim adevărul şi în legătură cu implicarea Azerbaidjanului în finanţarea oleoductului Pan European Oil Pipeline (PEOP), subiect abordat în acelaşi articol:

• nicio societate din Azerbaidjan sau oricare altă ţară nu a finanţat în vreun fel nici CONPET, nici Compania de Dezvoltare a Proiectului PEOP;

• nu s-a început construcţia oleoductului Constanţa – Trieste.

Referitor la articolele privind raporturile contractuale dintre S.C. CONPET S.A. şi S.C. NAC Industrii S.R.L., dorim să vă facem cunoscute următoarele:

• S.C. CONPET S.A. a încheiat cu S.C. NAC Industrii S.R.L. un contract de prestări servicii, având ca obiect curăţarea de slam (reziduuri petroliere) a rezervorului R1-Bărăganu, în luna februarie 2008. Acest contract a fost semnat de către fostul director general al companiei, dl. Liviu Ilaşi.

• Începând cu luna august 2010, S.C. NAC Industrii S.R.L. a părăsit în mod nejustificat amplasamentul lucrării, încetând să-şi execute obligaţiile contractuale.

• În această situaţie, S.C. CONPET S.A. a acţionat în justiţie S.C. NAC Industrii S.R.L., în vederea obligării la plata către CONPET a penalităţilor contractuale, în valoare de 6 milioane lei, şi la îndeplinirea întocmai şi în totalitate a tuturor obligaţiilor asumate prin contract.

• Acţiunea se află pe rolul instanţelor de judecată.

 

Serviciul Comunicare Internă şi Imagine S.C. CONPET S.A.

Cele mai citite

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă