11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialS-a spart "gasca" la Sannicolau Mare

S-a spart “gasca” la Sannicolau Mare

Comandantul Politiei Sannicolau Mare, comisarul-sef Lucian Popescu, si-a inaintat cererea de pensionare chiar in timpul unui control tematic dispus la aceasta subunitate de seful IPJ Timis, subcomisarul Ioan Dascalu. Acesta si-a inceput activitatea in forta, astfel ca a demarat primele verificari la subunitatile din teritoriu.
Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ, comisar-sef Serban Pittner, echipa de control a descoperit “mai multe nereguli si deficiente in activitatea lucratorilor din cadrul acestei subunitati”. Interesant este faptul ca verificarile au inceput luni, 20 noiembrie, iar la numai o zi de la demararea verificarilor, mai exact ieri, comisarul-sef Lucian Popescu a ales sa se retraga “strategic” din fruntea institutiei de la Sannicolau Mare.
Conducerea IPJ a informat ca raportul de pensionare depus de angajat a fost aprobat, tot ieri, de comandantul inspectoratului, subcomisarul Ioan Dascalu, si a fost inaintat Directiei Management Resurse Umane din cadrul IGPR. Functia ramasa vacanta va fi scoasa la concurs in termen de 30 de zile, a mai precizat purtatorul de cuvant.

Mosier cu epoleti

Gestul lui Popescu i-a luat prin surprindere chiar si pe subalternii sai. Cei mai multi au rasuflat usurati de schimbarea produsa. Unul dintre politisti comenta, ieri ca atat el, cat si unii dintre colegii sai aproape ca au renuntat sa mai spere ca va veni si ziua in care comisarul-sef va lasa fotoliul de sef liber, dupa ce acesta se “eternizase” pe functie de mai bine de sapte ani (din 1999).
Dincolo de scandalurile latifundiare de proportii din aceasta zona a judetului, ori de povestea cu iz penal in care a fost si este inca implicat primarul PSD al orasului, Iosif Oncu, un episod mult-comentat a fost si cel privind averea acumulata de seful Politiei locale. Posesor al unui numar de patru autoturisme, trei case si a unei suprafete de 23 de hectare de teren agricol, Popescu era privit de colegi ca un mic mosier, fiind unul din cei mai instariti politisti timiseni.
Pe de alta parte, conducerea IPJ a atras atentia ca “astfel de controale tematice vor continua la toate formatiunile din cadrul inspectoratului”, cu precizarea ca acestea “vizeaza evaluarea nivelului de performanta al acestor formatiuni”.

Cele mai citite

ING Bank România are un nou director de Marketing, Comunicare și Brand Experience

ING Bank România a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, numirea Dianei Mihai în funcția de director de Marketing, Comunicare și Brand...

Noul director sportiv al Rapidului, primele declarații după instalarea în funcție

Daniel Sandu, noul director sportiv al Rapidului, a declarat că gruparea giuleşteană este un club solid din punct de vedere financiar şi că nu...

Criză de teste de sarcină în localitățile rămase fără păcănele

Ilustrație: Marian Avramescu Legea prin care a fost interzisă prezența păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori se poate dovedi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă