17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialRușii fac un film despre anexarea Peninsulei Crimeea

Rușii fac un film despre anexarea Peninsulei Crimeea

Un film despre anexarea Peninsulei Crimeea va fi realizat în Rusia cu un buget de 4 milioane de dolari şi va fi regizat de Taisia Igumentseva, recompensată cu premiul I al secţiunii Cinéfondation la ediţia din 2012 a Festivalului de Film de la Cannes, informează Mediafax.

Anatoly Sivushov, directorul companiei Avatar Film, care a produs serialul TV de mare succes "Brigada", a anunţat acest proiect cinematografic luni, la Festivalul de la Cannes. Bugetul producţiei va fi de 4 milioane de dolari, iar Avatar Film intenţionează să obţină o parte din finanţare din fonduri publice.

"Ne-ar plăcea să spunem o poveste a unor oameni reali, să ne concentrăm în principal pe perspectiva umană", a spus Sivushov, citat de cotidianul rus RBK Daily.

"Acest subiect a îngrijorat milioane de oameni vreme îndelungată şi cred că este actual şi reprezintă o bună oportunitate pentru o activitate creativă", a declarat la rândul ei cineasta Taisia Igumentseva, pentru postul de radio Business FM.

În 2012, Igumentseva a câştigat premiul I al secţiunii Cinéfondation de la Cannes, pentru scurtmetrajul ei studenţesc "Doroga Na", iar lungmetrajul ei de debut, "Otdat Kontsy", a avut premiera la Cannes în 2013.

Vestea despre numirea acestei cineaste în vârstă de 25 de ani pentru a regiza un astfel de film a stârnit controverse puternice pe platformele de socializare din Rusia, iar mulţi dintre internauţii ruşi au acuzat-o pe Taisia Igmentseva că a acceptat acest proiect pentru a face propagandă în favoarea Kremlinului.

Ea a răspuns acestor critici spunând că nu a semnat niciun contract şi că deocamdată este prea devreme pentru a discuta această chestiune.

Compania Avatar Film a depus o cerere de finanţare a filmului la Ministerul Culturii din Rusia, însă i-a fost refuzată, întrucât data limită de depunere a dosarului de finanţare expirase deja. Totuşi, ministerul rus a sugerat reprezentanţilor companiei să depună dosarul la o altă agenţie de stat din Rusia care administrează fonduri pentru industria cinematografică – Fondul pentru Cinematografie.

Între timp, cineastul Artur Moyakov, care filma un marş neautorizat al tătarilor din Crimeea, a fost arestat, luni, în peninsulă. Săptămâna trecută, regizorul Oleg Sentsov a fost arestat în Crimeea, transportat la Moscova şi se află în prezent în închisoarea Lefortovo. Cineastul este acuzat de tentativă de organizare a unui atac terorist. Cineaştii din Rusia şi din Ucraina au cerut autorităţilor ruse să îl elibereze imediat.

Cele mai citite

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă