36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialRusia va cheltui peste 25 de miliarde de dolari pentru industria de...

Rusia va cheltui peste 25 de miliarde de dolari pentru industria de armament

Rusia va cheltui peste 25 de miliarde de dolari pentru industria de armament, informează ITAR-TASS citată de Agerpres.

Această sumă va permite  „o nouă versiune a programului de dezvoltare a industriei de apărare în perioada 2016-2020”, versiune care a fost aprobată de premierul rus, Dmitri Medvedev.

La o reuniune cu adjuncţii săi care a avut loc luni, Medvedev a subliniat că Rusia este în prezent al doilea mare exportator mondial de armament şi că trebuie să îşi păstreze această poziţie. Premierul rus a precizat că noul program prevede „dezvoltarea potenţialului inovativ al industriei de apărare, îmbunătăţirea competitivităţii produselor sale, extinderea capacităţii de producţie, promovarea produselor militare ruseşti pe pieţele mondiale precum şi toate chestiunile legate de salariile angajaţilor din industria de apărare”. 

Responsabil cu implementarea noului program va fi vicepremierul Dmitri Rogozin. Acesta a subliniat că în perioada 2016-2020 Rusia va aloca fonduri de la buget în valoare de 1.670 miliarde de ruble (25,33 miliarde de dolari) pentru sectorul producţiei de armament.

„Valoarea totală a alocărilor de la buget va ajunge la 1.670 miliarde de ruble”, a spus Rogozin. Potrivit acestuia, programul include măsuri pentru sprijinirea industriei de apărare, în special a companiilor care lucrează pentru industria de apărare, dezvoltarea resurselor umane, înlocuirea produselor militare care anterior au fost importate din statele membre NATO şi asistenţă ştiinţifică pentru industria de apărare pentru a îmbunătăţi performanţele tehnice ale actualelor echipamente militare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă