21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRusia răspunde acuzaţiilor lansate de secretarul general NATO, cu privire la negocierile...

Rusia răspunde acuzaţiilor lansate de secretarul general NATO, cu privire la negocierile de pace din Siria

Rusia a respins, vineri, acuzaţia potrivit căreia atacurile aeriene intense în Siria “subminează” negocierile de pace între guvern şi grupurile de opoziţie, potrivit DPA, citat de Agerpres.

“Nu considerăm această afirmaţie ca fiind adevărată. Nu putem fi de acord cu ea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în contextul declaraţiilor făcute de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Mai mult, Peskov a explicat că Rusia oferă sprijin “conducerii legitime a Republicii Arabe Siriene în lupta împotriva terorismului, împotriva grupărilor teroriste, şi în acelaşi timp depune eforturi şi pe calea politico-diplomatică”.

Citeşte şi: Stoltenberg: Rusia a simulat atacuri nucleare împotriva NATO și a Suediei

Secretarul general al NATO a declarat anterior vineri că atacurile aeriene ale Rusiei în Siria ‘subminează’ eforturile de rezolvare a conflictului din ţară, în contextul în care negocierile de pace de la Geneva, mediate de ONU, au fost suspendate recent pe fondul unei campanii militare extrem de dure a forţelor regimului – susţinută prin atacuri aeriene ale Rusiei – asupra zonelor controlate de rebeli în Alep. 

Rusia a fost criticată de Occident pentru că sprijină armata preşedintelui sirian Bashar al-Assad, un aliat apropiat al Moscovei, printr-o campanie de bombardare a insurgenţilor, începută în septembrie. 

O coaliţie internaţională condusă de SUA desfăşoară de asemenea atacuri aeriene în Siria, ţintind gruparea extremistă Stat Islamic. Multe puteri occidentale şi regionale au criticat Rusia pentru că atacă zonele controlate de grupurile de rebeli pe care ele le susţin.

Cele mai citite

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă