7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialRusia îşi testează NOILE ARME în regiunile separatiste din Ucraina

Rusia îşi testează NOILE ARME în regiunile separatiste din Ucraina

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenkă a declarat, sâmbătă, că Rusia îşi testează noile arme în regiunile rebele Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, informează Mediafax.

Petro Poroşenko a primit sâmbătă o delegaţie de senatori americani condusă de republicanul John McCain, un critic al Rusiei, cu care a discutat pe tema situaţiei din estul Ucrainei, afectat de un conflict între trupele guvernamentale şi forţele separatiste, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale a Ucrainei.

Ucraina “luptă cu arme din secolul 20 împotriva unor arme din secolul 21, deoarece Rusia trimite în Donbas armament modern, folosind astfel Ucraina ca poligon”, a susţinut Poroşenko în faţa delegaţiei americane.

Pe de altă parte, Petro Poroşenko le-a mulţumit senatorilor americani pentru susţinerea oferită Ucrainei în vremuri dificile, menţionând în acest sens mobilizarea unor militari americani pentru instruirea trupelor ucrainene.

La rândul său, senatorul american John McCain a declarat că vizita sa în Ucraina are drept scop de a-şi arăta sprijinul pentru indepedenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a acestei ţări.

El a anunţat că s-a întâlnit deja cu un grup de voluntari ucraineni.

Rebeliunea din regiunile estice ucrainene Doneţk şi Lugansk a izbucnit după ce fostul preşedinte prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere în urma unor proteste sângeroase, la Kiev.

Statele Unite au denunţat în repetate rânduri Rusia de implicare în conflictul din estul Ucrainei, acuzând Moscova că trimite armament şi militari în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk pentru susţinerea rebelilor proruşi în lupta împotriva forţelor naţionale.

Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat, în aprilie 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Cele mai citite

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...
Ultima oră
Pe aceeași temă