20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialRusia cere întărirea măsurilor de securitate ale companiilor aeriene, în 47 de...

Rusia cere întărirea măsurilor de securitate ale companiilor aeriene, în 47 de ţări

Companiile aeriene ruse vor spori măsurile de securitate pentru zborurile în aproape 50 de țări, între care şi România, după ce serviciile speciale ruse au anunțat, marți, că prăbușirea avionului rus de tip Airbus 321 în Peninsula Sinai a fost provocată de un atac terorist, transmite Interfax, citat de Agerpres.

În instrucțiunile primite de companiile ruse se subliniază ‘necesitatea întăririi măsurilor de securitate pe toate cursele regulate, de tranzit și charter, cu pasageri la bord, spre și dinspre aeroporturile din 47 de țări’, spun surse din domeniu, citate de agenţia rusească.

Pe lista rusă figurează SUA, state membre ale UE, precum Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, România, Bulgaria, Grecia, state din Orientul Mijlociu, între care Egipt, Kuweit, Iran, Arabia Saudită, precum și o serie de țări asiatice.

Citeşte şi: RUSIA oferă 50 de milioane de DOLARI în schimbul TERORIȘTILOR care au doborât avionul de pasageri în Egipt

Aceste măsuri intervin după ce directorul Serviciului Federal rus de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, a anunțat marți că tragedia aviatică de la 31 octombrie din Egipt a fost provocată de un act terorist.

‘Putem spune fără urmă de îndoială că a fost un act terorist. În timpul zborului a explodat un dispozitiv exploziv cu o putere echivalentă a 1 kg de TNT. Drept rezultat, avionul s-a dezintegrat în aer’, a declarat șeful FSB.

Citeşte şi: RUSIA confirmă. Avionul prăbușit în Egipt a fost ținta unui ATAC terorist

La bordul avionului Airbus A321, aparținând companiei ruse Metrojet, se aflau 224 de persoane. Nu au existat supraviețuitori.

Cele mai citite

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă