22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRUSIA ar putea intra în COALIŢIA contra grupării Stat Islamic. Ce condiţie...

RUSIA ar putea intra în COALIŢIA contra grupării Stat Islamic. Ce condiţie pune Moscova

Federaţia Rusă ar putea să intre la coaliţia internaţională, condusă în prezent de SUA, împotriva grupării Stat Islamic.

Şeful departamentului “Noi riscuri și amenințări” din Ministerul rus de Externe, Ilia Rogatcev, a precizat însă că Rusia se va implica în campania antiteroristă doar dacă va exista un mandat din partea Consiliului de Securitate al ONU, transmite AFP, citată de Agerpres.

“În teorie este posibil ca toți protagoniștii ce ar fi interesați să se alăture coaliției, dacă aceasta primește acordul Consiliului de Securitate al ONU pentru recurgerea la forță și dacă ea acționează sub egida ONU”, a declarat Ilia Rogatcev.

Dacă vor fi îndeplinite “aceste condiții — care în prezent sunt inacceptabile, și nu înțelegem de ce — o colaborare cu coaliția actuală este posibilă”, a indicat diplomatul rus.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a precizat că “Rusia a propus coordonarea eforturilor tuturor celor care luptă împotriva grupării Statul Islamic. Dar Rusia nu se va alătura unei operațiuni ilegale”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă