25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRusia acuză NATO că nu ţine cont de preocupările sale faţă de...

Rusia acuză NATO că nu ţine cont de preocupările sale faţă de scutul antirachetă

NATO nu ţine cont de preocupările Rusiei faţă de amplasarea unui sistem de apărare antirachetă în Europa, a apreciat miercuri, la Bruxelles, ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, citat de RIA Novosti, în pagina electronică, potrivit Mediafax.

“Constatăm că, fără să ţină cont de preocupările Rusiei, acorduri bilaterale privind amplasarea unui scut antirachetă sunt încheiate cu alte ţări”, a declarat ministrul, la finalul unei reuniuni a Consiliului Rusia-NATO.

Statele Unite şi Varşovia au semnat în iulie 2010 un protocol care concretizează acordul Poloniei de a găzdui o componentă a viitorului scut antirachetă american din Europa, care nemulţumeşte Moscova.

O nouă etapă a fost atinsă la 3 mai, cu semnarea unui acord între Statele Unite şi România, pentru desfăşurarea unor elemente ale viitorului scut antirachetă în această ţară.

Rusia este îngrijorată de faptul că NATO amplasează la graniţele sale elemente ale scutului său antirachetă, deşi la summitul de la Lisabona din noiembrie, Rusia şi NATO au decis să îşi aprofundeze cooperarea în privinţa apărării antirachetă.

Însă, în timp ce Rusia preferă un sistem în care responsabilitatea şi implicarea să fie împărţite, NATO insistă că ar trebui să existe două sisteme independente care să facă schimb de informaţii.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...

CFR Cluj – Rapid 3-2. Giuleștenii rămân fără victorie în play-off

CFR Cluj a câștigat derby-ul alb-vișiniu disputat pe teren propriu împotriva Rapidului cu scorul de 3-2 și și-a consolidat poziția a doua în clasamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă