21.7 C
București
miercuri, 12 iunie 2024
AcasăSpecialRugbi. RCJ Farul a început o nouă eră: cea a lui Cristian...

Rugbi. RCJ Farul a început o nouă eră: cea a lui Cristian Petre

Domnia lordului englez a fost scurtă și s-a terminat trist, la Constanța. Neil Kelly n-a reușit să revitalizeze o formație muribundă decât parțial, iar seria de rezultate negative din ultima lună a fost fatală. Antrenor defensiv, englezul a ratat oportunitatea de a transforma Farul într-o forță a Super Ligii, războaiele cu Timișoara și Baia Mare fiind pierdute cu brio. Din păcate, ultimele evoluții ale marinarilor au fost chiar lacustre, iar achizițiile costisitoare care ar fi trebuit să compenseze diferența dintre constănțeni și campioana și vice-campioana ediției trecute s-au dovedit, cel puțin pe moment, fără efect.

„Mulți dintre băieți sunt datori echipei”, decreta Cristian Petre înainte de play-off, iar meciul de sâmbătă, pierdut prin aceleași erori copilărești care au devenit o veritabilă semnătură pentru echipa constănțeană în acest an, i-a confirmat declarația. „În iarnă se vor schimba multe lucruri. Vreau să joace un altfel de rugby și în cele două luni pe care le am la dispoziție reușesc să implementez ideologia mea de joc”, a adăugat fostul jucător din rima ligă franceză, anticipând parcă decizia luată de conducere luni seară, nu la nervi, ci după o analiză ce se vrea corectă. E mai ușor să demiți antrenorul, decât să dai afară o jumătate de echipă.

„Înurma acestei triade de înfrângeri, am cerut o explicaţie rezonabilă, însă nu am primit-o. Rugbyştii au evoluat fără implicare în ultimul timp. Le-am şi spus-o, nu au venit aici în vacanţă. Nu contest că tehnicianul englez Neil Kelly nu are cunoştinţe de rugby, dar echipa nu a evoluat în ultimul timp. Rezultatele vin foarte greu. Unii dintre rugbyştii transferaţi nu se încadrează în ideea de joc a Farului. „Cerusem ca partida cu Baia Mare să fie amânată, deoarece toţi jucătorii din linia I erau accidentaţi. Dar Neil nu m-a ascultat. Iar dupămeciul cu Timişoara mie mi-a fost ruşine de ce s-a întâmplat pe teren. Aşa că duminică am convocat echipa şi nu au avut nimic de spus, iar Neil Kelly susţinea că nu accept un astfel de dialog. Aşa că am încheiat colaborarea. Îi vom plăti tot ce mai are de încasat, dar nu putem fi trataţi ca un club de mâna a II-a“, a declarat, ieri, Florian Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Uitaţi-vă la situaţia financiară a celorlalte cluburi sportive din judeţ, iar noi întârziasem doar câteva zile. Steaua ne-a umilit acasă, iar înainte de meciul cu Timişoara jucătorii fuseseră lăsaţi în vacanţă. Iar Neil nu avea niciun proiect de jucători, nici un program de pregătire, nici un plan de joc, pentru că echipa nu ar fi fost pregătită fizic. Iar eu nu puteam lăsa să se prăbuşească tot, să nu mai avem nici o şansăîn play-off. Am sperat să văd o armonizare a jucătorilor, români şi străini, dar nu s-a întâmplat“, a maiprecizat managerul clubului constănţean de rugby, încercând poate să dea o explicație pentru o decizie ciudată, într-un moment în care Farul avea nevoie de liniște, înaintea barajului pentru calificarea în semifinale.

„E adevărat că parcă trăim un deja-vu: începem Superliga cu un antrenor şi terminăm cu altul. Dar am preluat clubul pe 15 mai şi, deşi existau semnale, trebuia să am argument pentru luarea unor măsuri şi întreruperea unor colaborări. Poate părea tardiv, dar asta e situaţia. E o dezamăgire faţă de investiţia de care ne bucurăm, dar de acum cine nu se va implica, pleacă acasă“, a continuat preşedintele clubului, care l-a concediat pe James Sample și a dat un ultim avertisment altor jucători prezenți doar cu numele în teren la ultimele partide.

Locul lui Neil Kelly va fi luat pe bancă de Cristian Petre, decis să schimbe nu doar stilul, ci și mentalitatea jucătorilor, fie că vorbim de români, fie că în discuție apar cei străini. „Nu va fi o experienţă uşoară, dar cred că va fi satisfăcătoare. Avem ambiţia de a ajunge în semifinale şi ştim ce trebuie să facem ca să reuşim. Steliştii, oricum, se tem să joace cu noi în semifinală. Atunci eram mulţi accidentaţi, acum toţi jucătorii sunt refăcuţi. E clar, fiecare meci va fi ca o finală, pentru noi, dacă vrem să ajungem pe 3“, a declarat Cristian Petre.

CINE

Precedentul Paraschiv

Anul trecut, după o serie de înfrângeri umilitoare, Mircea Paraschiv a fost îndepărtat de la conducerea echipei, chiar dacă, oficial, el și-a prezentat demisia. La plecare, Paraschiv a atenționat conducerea administrativă asupra grupului de jucători namibieni care ar controla tot lotul de la Constanța. Kelly, fost second la naționala Namibiei, a părut să-I controleze pe Jantjies și compania, numai că, paradoxal, la meciul fatal cu Timișoara, chiar namibienii trimiși în teren au făcut cele mai multe, ori și-au lăsat echipa în 13 oameni printr-o dublă eliminare.

RCJ Farul a evoluat sub așteptări în ultima perioadă

Neil Kelly a plecat de pe banca tehnică

Cele mai citite

SUA arată că examinează răspunsul Hamas la planul de încetare a focului pentru Fâșia Gaza

Statele Unite(SUA) au indicat marţi că examinează răspunsul oficial al Hamas la planul de încetare a focului pentru Fâşia Gaza anunţat la 31 mai...

Iohannis despre alianța PSD-PNL la alegerile parlamentare și prezidențiale: Nu e corect să spun

Întrebat marți, la Riga, dacă PSD și PNL ar trebui să meargă ca alianță la parlamentare și cu candidat comun la prezidențiale, președintele Klaus...

SUA arată că examinează răspunsul Hamas la planul de încetare a focului pentru Fâșia Gaza

Statele Unite(SUA) au indicat marţi că examinează răspunsul oficial al Hamas la planul de încetare a focului pentru Fâşia Gaza anunţat la 31 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă