14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialRotatii politice la conducerea CDR "Centru"

Rotatii politice la conducerea CDR “Centru”

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Levente Bunta, a fost ales, ieri, la Alba Iulia, la conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) “Centru”, in functia de presedinte, dupa scandalul demisiei, in urma cu trei luni, a lui Aristotel Cancescu (presedintele CJ Brasov). Acesta din urma a plecat din fruntea Consiliului de Dezvoltare, nemultumit de modul in care s-au stabilit prioritatile de finantare din fonduri Phare ale proiectelor depuse la ADR.
Noul presedinte, Levente Bunta, a fost singurul candidat si a intrunit majoritatea voturilor, cu o singura abtinere. In functia de vicepresedinte al CDR “Centru”, functie detinuta pana acum de Bunta, a fost ales presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.
Reprezentantii celor sase judete (Alba, Sibiu, Mures, Harghita, Covasna si Brasov) care fac parte din Regiunea 7 “Centru” au hotarat ca sefia Consiliului pentru Dezvoltare Regionala sa fie asigurata pe rand de fiecare judet. Dupa Alba si Covasna, a venit randul Brasovului care trebuia sa duca la capat un mandat de un an. Demisia lui Aristotel Cancescu a dat, insa, peste cap intelegerea.
Astfel, presedintele CJ Harghita, Bunta Levente, a preluat conducerea CDR, secondat de Ion Dumitrel. Este, practic, vorba de o concesie care se face judetului Alba, in conditiile in care reprezentantii judetului Brasov nu au mai dorit nici o functie. Presedintele CJ Mures, Lokodi Edit, a cerut, in cadrul sedintei de ieri a Consiliului, sa se consemneze in procesul verbal ca din luna septembrie a anului viitor, “sa se revina la intelegerea initiala”, adica presedintia organismului sa fie preluata de judetele Sibiu si Mures.
Aristotel Cancescu a demisionat in timpul sedintei din luna iunie 2005, desfasurata tot la Alba Iulia, nemultumit de faptul ca hotararea privind aprobarea listei proiectelor de infrastructura mare din cadrul Programului Phare 2004-2006, pre-selectate la nivel regional, a fost adoptata de catre majoritatea membrilor CDR. Surse din cadrul acestei structuri au afirmat ca Aristotel Cancescu ar fi preferat ca anumite proiecte sa fie selectate pentru propunerea de finantare, in locul altora. Mai exact, el a acuzat faptul ca membrii CDR voteaza o lista asupra careia ultimul cuvant il are o comisie de evaluare si a spus ca, in aceste conditii, votul nu are sens.
Relatiile dintre Cancescu si colegii sai care conduc administratiile celorlalte judete nu pareau sa se fi imbunatatit. El nu a fost prezent la sedinta de ieri, dar si-a trimis un reprezentant.
Dezbaterile de ieri nu au fost deloc aprinse intre liderii unor judete dintre care nu lipsesc orgoliile. De altfel, la intrarea in sala, acestia se intelesera deja asupra punctelor de pe ordinea de zi. Intrunirea a inceput cu intarziere si abia dupa o intrevedere destul de lunga intre presedintii consiliilor judetene, care a avut loc in biroul sefului CJ Alba, Ion Dumitrel.

Cele mai citite

O prietenie bănoasă! Beniamin Rus a monopolizat licitațiile din Bihor

În județul Bihor se derulează o frăție extrem de profitabilă între mult prea lăudatul bun gospodar Ilie Bolojan și afaceristul Beniamin Rus. Au trecut...

O prietenie bănoasă! Beniamin Rus a monopolizat licitațiile din Bihor

În județul Bihor se derulează o frăție extrem de profitabilă între mult prea lăudatul bun gospodar Ilie Bolojan și afaceristul Beniamin Rus. Au trecut...

Vreme schimbătoare, dar în general caldă. Prognoza pe următoarele două săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte, şi precipitaţiile pe arii relativ extinse...
Ultima oră
Pe aceeași temă