19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRomică Părpălea a depus plângere penală la DIICOT împotriva ministrului Carmen Dan

Romică Părpălea a depus plângere penală la DIICOT împotriva ministrului Carmen Dan

Romică Părpălea, denunțătorul din dosarul "Referendumul", a venit miercuri la DIICOT pentru a depune o nouă plângere penală împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, informează Agerpres.

Romică Părpălea o acuză pe Carmen Dan că a organizat un grup infracțional pentru retrocedarea unor terenuri din județul Teleorman.

Demersul lui vine după ce, la rândul ei, Carmen Dan a depus o plângere penală împotriva lui Părpălea.

"Doamna Carmen Dan va trebui să explice cum a organizat acest grup infracțional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al județului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuțiunile acestuia privind înființarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru așa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, inițiat de doamna Carmen Dan la nivelul județului Teleorman, a avut acces în 92 de localități, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman", a spus Părpălea la intrare în sediul DIICOT.

El a susținut că acest grup infracțional este format din 7-8 persoane de la nivelul Prefecturii Teleorman și în acest caz ar fi implicați și judecători.

"Am avut o întâlnire, puțin mai înainte, cu o persoană care a fost numită rapid la Tribunalul Teleorman. Este un judecător, Gudac Petrică, a cărui vilă a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă. Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum și acum este președintele Tribunalului Teleorman?", a precizat Părpălea.

Bărbatul a dat asigurări jurnaliștilor că în spatele demersurilor sale nu se află oameni politici, așa cum a susținut Carmen Dan.

"Eu nu sunt ca cei din PSD să merg cu fanfară și oameni în spatele meu. Nu am avut niciodată oameni politici în spatele meu. A fost odată Liviu Dragnea, când era președinte la Consiliul Județean Teleorman și președinte PSD Teleorman. Că primesc informații de la cetățeni din județul Teleorman, că primesc informații legale de la Curtea de Conturi. Am să vă prezint și o să prezint și procurorilor un proces verbal cu 23 de pagini emis de Curtea de Conturi — filiala Teleorman și veți vedea sporuri de dispozitiv cum au fost trecute cu vederea de cel care trebuia să verifice legalitatea tuturor documentelor, reprezentantul Guvernului în județul Teleorman, care era prefectul Carmen Dan", a adăugat Părpălea.

El a mai acuzat-o pe Carmen Dan că a fost implicată în modificarea proceselor verbale la alegerile din 2012.

"Cu doamna Carmen Dan m-am întâlnit în anul 2012, când era un neînsemnat membru de partid, o ținea Dragnea în culise. A fost președinte la o secție de votare cu mine. Eram colegi atât la alegerile locale, cât și la referendumul din iulie 2012. Doamna Carmen Dan să vă explice ce a căutat în joia dinaintea alegerilor în biroul actualului deputat Boboc Valentin, unde am fost și eu și toți ceilalți președinți din secțiile de votare, în care ne oferea directive clare venite din partea domnului Dragnea să modificăm procesele verbale în dosarul 'Referendumului', deoarece prezența de vot la secția mea era de 38%. Verificați la secția unde Carmen Dan a fost președinte, dacă s-a modificat procesul verbal cu prezența la vot la alegerile locale", a mai spus Părpălea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă