21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânii şi bulgarii pot aduce numeroase beneficii

Românii şi bulgarii pot aduce numeroase beneficii

Imigranţii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru Marea Britanie decât fac britanicii, a declarat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Interne, Earl Attlee, relatează The Daily Mail, preluat de Mediafax.

Citeşte şi: Politician german: 46% din românii şi bulgarii ajunşi în Germania nu au pregătire profesională

Potrivit publicaţiei, oficialul conservator îşi exprima astfel acordul cu declaraţii ale Lordului Davis, un parlamentar laburist, potrivit căruia aceşti imigranţi ar putea plăti ca taxe mai mult decât ar încasa ca ajutoare, la fel ca şi ceilalţi imigranţi UE, mai vechi. Earl Attlee a mai declarat că guvernul britanic este “foarte mulţumit” de libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene, după anularea restricţiilor la 1 ianuarie.

Citeşte şi: 12 români arestaţi la Londra pentru că nu aveau acte

Lordul Davis, membru al Camerei superioare a Parlamentului, fost ministru al Apărării în guvernul laburist al lui Gordon Brown, l-a întrebat marţi pe Attlee, în Camera Lorzilor, dacă a văzut studiul publicat recent de University College London (UCL), potrivit căruia imigranţii din UE veniţi în ţară în ultimii zece ani au contribuit prin taxe cu bani mai mulţi decât au încasat ca ajutoare, “spre deosebire de britanici”.

Citeşte şi: Cameron vrea să impună UE limitarea accesului muncitorilor români în Marea Britanie

“Cu alte cuvinte, ne-au furnizat un surplus financiar şi fiscal substanţial, spre beneficiul fiecărui contribuabil din această ţară”, a conchis lordul laburist, întrebân-du-se retoric dacă nu cumva “există posibilitatea ca harnicii români şi bulgari să le calce pe urme” imigranţilor mai vechi.

Citeşte şi: AFP: Exodul inteligenţei din România şi Bulgaria continuă

Earl Attlee i-a răspuns că este de acord cu ideea că românii şi bulgarii vor aduce beneficii economice nete Marii Britanii.

Citeşte şi:  ”Invazia” românească în Marea Britanie nu a mai avut loc

El a mai declarat, ulterior, că toate cele trei partide, inclusiv Partidul Conservator, au fost de acord cu anularea restricţiilor după perioada de tranziţie de şapte ani. “De aceea suntem foarte mulţumiţi de aderarea României şi Bulgariei la UE şi de libera circulaţie a acestor oameni de la 1 ianuarie”, a spus el.

Citeşte şi: Muncitorul român, venit în Marea Britanie pe 1 ianuarie, a ajuns celebru

Un profesor emerit de statistică de la UCL, Mervyn Stone, şi statisticianul Nigel Williams, de la grupul de reflecţie Civitas (dreapta), au sugerat că studiul citat de lordul laburist este o lucrare “în mod fatal defectuoasă”. Ei au criticat metodologia utilizată pentru evidenţierea impactului imigranţilor asupra locuinţelor şi reţelei de transport.

Cele mai citite

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă