21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialRomânii şi-au schimbat şi ei preferinţele

Românii şi-au schimbat şi ei preferinţele

Băile şi bucătăriile monotone, în culori pale, încep să fie de domeniul trecutului. Conform datelor Cesarom, 85% din români cumpără colecţii de plăci ceramice care conţin şi plăci decorative, cele mai dorite având elemente din natură, modă sau pictură.

“Se cumpără tot mai multe plăci ceramice în game de culori pastelate, a căror monotonie este înlăturată de folosirea elementelor complementare de decorare (brâuri, medalioane, decoruri) în culori puternice şi grafică minimalistă. Datorită evoluţiei extraordinare a tehnologiilor de decorare, cât şi a materialelor utilizate în acest scop, posibilităţile şi tipurile de decor ce se pot obţine pe plăcile ceramice au devenit nelimitate”, a declarat Toni Teau, noul director general al Lasselsberger România, companie ce deţine brandul Cesarom.

Acesta a adăugat că românii sunt atraşi în special de plăcile de decor care imită fidel diverse materiale din natură sau modă (lemn, piatră, material textil, piele, produse metalice etc.)

În luna mai a anului trecut, Cesarom anunţa majorarea cu 50% a capacităţii de producţie de plăci decorative, de la 2 milioane de piese pe an, la peste 3 milioane de piese, ca urmare a creşterii cererii pentru acest tip de plăci ceramice.

În plus, compania a investit recent în lansarea pe piaţă a unui nou format de faianţă, respectiv 20×40 cm. Decizia a fost luată în contextul schimbării de preferinţe a românilor în ceea ce priveşte formatul gresiei şi al faianţei, ţinând cont de faptul că plăcile ceramice de dimensiuni mici încep să nu mai fie dorite de către clienţi. Aceştia se aliniază practic tendinţelor internaţionale de amenajare a locuinţei, iar marea lor majoritate aleg formatele mai mari şi mai elegante (dreptunghiulare), de 20×40 cm şi 25×40 cm. Comparativ, în urmă cu doi ani, jumătate dintre românii care cumpărau plăci ceramice optau pentru faianţe cu dimensiuni de 20×30 cm şi gresie de 30×30 cm. 

O altă evoluţie se referă la plăcile pentru pardoseli, înregistrându-se o tendinţă ascendentă de amenajare a teraselor şi balcoanelor cu plăci care au o rezistenţă ridicată la uzură şi îngheţ. Referitor la bugetul alocat de români pentru decorarea băilor şi bucătăriilor, analizele Cesarom arată că segmentul de gresie şi faianţă cu preţuri medii a înregistrat o uşoară tendinţă de creştere, în timp ce plăcile foarte ieftine sunt din ce în ce mai puţin căutate.  Text Box:  

Cele mai citite

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă