12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRomânii din SUA le mulțumesc celor din țară pentru proteste și le...

Românii din SUA le mulțumesc celor din țară pentru proteste și le cer să meargă la vot

Comunitățile românești din Statele Unite le mulțumesc celor din țară pentru că au protestat în semn de solidaritate cu diaspora și le-au cerut, într-o scrisoare deschisă, să meargă duminică la vot.

”Ne-au impresionat pana la lacrimi pancardele cu mesaje de genul "Lasati diaspora sa voteze", "Votul nu e lozinca ci un drept" sau "Vot liber si corect pentru toti".  De la caderea regimului comunist pana in prezent au fost sute de proteste in Romania pentru marirea salariilor, pentru marirea pensiilor ori impotriva guvernului. Acestea, insa, au fost primele proteste in care s-a cerut garantarea de catre guvern a dreptului fundamental la vot”, se arată în scrisoarea deschisă a Romanian Community Coalition.

Citește și: VIDEO & FOTO. PROTESTE AMPLE pentru dreptul la vot în TOATĂ ŢARA. ZECI DE MII de oameni au ieşit în stradă la Timişoara, Cluj, Sibiu, Craiova, Constanţa, Galaţi şi Bucureşti. MAE nu deschide secții noi de vot în diaspora

Românii din Statele Unite au mai scris că ”politicienilor le e mai frica de vot decat de glont, a spus Abraham Lincoln. Din acest motiv pe noi vor sa ne opreasca sa votam, iar voua sa va cumpere votul. Ce am invatat aici este ca atunci cand cetatenii realizeaza puterea care sta in mana lor prin vot, politicienii incep sa tremure si sa asculte. Prin iesirea voastra in strada pentru principii nu doar ca-i veti face pe politicienii romani sa va asculte, dar ati dat sansa lumii intregi sa va sprijine. Iesiti la vot duminica si explicati-le prietenilor si familiei de ce e important sa voteze”.

Mii de români au protestat, vineri seară, în toată țara, în semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut votaîn primul tur al alegerilor prezidențiale.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă