11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRomânii, atrași de destinații exotice și circuite

Românii, atrași de destinații exotice și circuite

Turiştii români sunt tot mai atraşi de circuitele turistice şi caută în special destinaţiile exotice sau pe cele cu o încărcătură culturală puternică, alocând pentru aceste vacanţe un buget mediu de 800 de euro de persoană, potrivit datelor portalului paravion.ro.

Suma plătită de turişti este destinată pachetelor, care includ bilete de avion, transportul la destinaţie, cazare cu demipensiune sau pensiune com­pletă şi intrări la obiectivele care fac parte din program pentru locaţii precum Africa de Sud, Thailanda, China, dar şi Rusia sau Maroc, conform Paravion.

„Cele mai multe rezervări pentru circuitele turistice se fac în special înaintea sărbătorilor de iarnă şi după acestea, până în mai, pentru că apoi încep să se caute deja pachetele de tip charter. Românii amatori de asemenea sejururi aleg ca date de plecare în aceste vacanţe în special lunile februarie, martie, octombrie şi noiembrie, atunci când temperaturile din ţară nu sunt foarte ridicate“, a declarat Remus Vişan, director general Paravion.

Potrivit acestuia, apetitul româ­nilor pentru circuitele turistice este în creştere, de la începutul anului şi până în prezent, vânzările agenţiei pe acest segment sporind cu aproximativ 20%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În topul celor mai scumpe circuite turistice vândute de paravion.ro, de la începutul anului şi până în prezent, se află un sejur în Africa de Sud, disponibil la preţul de 2.698 de euro de persoană, care include bilete de avion, cazare pentru 11 nopţi la hoteluri de 4 şi 5 stele, transport local cu autocare, ghizi locali, tururi ale oraşelor Cape Town, Kynsa, Johannesburg şi Pretoria, excursii la Capul Bunei Speranţe, pe ruta Panorama, cu vizite la o fermă de struţi, peşterile Cango, ferma Cango Wildlife, Parcul Naţional Kruger şi un drum al vinului, cu degustări de vin şi brânză, tariful la intrările pentru vizitarea obiectivelor turistice fiind inclus în program, precum şi asigurarea unui însoţitor pentru grupurile de români.   

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă