16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

România va avea o gimnastă la Jocurile Olimpice de Tineret din China

România a câștigat, la Campionatele Europene de Gimnastică de la Sofia, dreptul de a participa cu o gimnastă la JO de Tineret din China. Datorită evoluției foarte bune, din Bulgaria, junioara Laura Jurcă va fi reprezentanta României la turneul olimpic din China.

Laura Jurcă a obținut, săptămâna trecută, în cadrul Europenelor de gimnastică din Sofia, medalia de argint, care i-a adus româncei un loc la JO de Tineret.

"La Sofia, România şi-a câştigat dreptul de a participa cu o gimnastă la Jocurile Olimpice de Tineret din China. Poziţia a fost câştigată în concursul individual compus. Micuţă, dar puternică, Laura Jurcă a luat argintul şi are mari şanse să guste din experienţa olimpică, în august, la Nanjing", scrie lotului feminin de gimnastică al României pe pagina oficială de Facebook.

Laura Jurcă a câștigat două medalii în concursul individual și una pe echipe. Ea a fost medaliată cu argint la individual compus şi sărituri. Jurcă are cele mai mari șanse să reprezinte România în China. La Sofia, tot două medalii de argint a mai obținut Andreea Iridon. Pe echipe junioarele au cucerit bronzul.

În total, la junioare și senioare, România a obținut 9 medalii: două de aur, cinci de argint i două de bronz.

Jocurile Olimpice de Tineret vor avea loc în perioada 16-28 august la Nanjing, China.

Ultima oră
Pe aceeași temă