11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRomania, tara de tranzit pentru 22 tone de munitie

Romania, tara de tranzit pentru 22 tone de munitie

Politistii doljeni au confiscat in weekend 22 tone de munitie descoperite intr-un tir oprit in Punctul de Trecere a Frontierei Bechet. Munitia, aflata in posesia a doi cetateni polonezi, urma sa ajunga in Grecia.

Ofiterii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul IPJ Dolj detineau informatii ca in Vama Bechet urmau sa ajunga doi cetateni polonezi, cu un autotren care transporta o importanta cantitate de munitie fara a avea autorizatie de tranzitare a Romaniei. Autotrenul cu impresionanta incarcatura a ajuns in vama vineri seara.
Politistii au oprit autovehiculul in care se aflau cetatenii Waldemar Bernard D. (56 ani) si Krzysytof H. (30 ani), carora li s-au cerut documentele de insotire a transportului si autorizatia pentru tranzitarea Romaniei. "Intrucat cei doi nu detineau autorizatia de tranzitare a Romaniei, politistii si procurorul-sef al DIICOT – Serviciul Teritorial Dolj au trecut la sigilarea transportului", a precizat Florentina Popescu, ofiterul de presa al IPJ Dolj. In remorca autotrenului au fost gasiti 23 de paleti cu 409.100 cartuse cu proiectile inerte de diferite calibre.

 

In Vama Craiova a fost cantarita, sambata, intreaga cantitate de munitie si a reiesit ca era vorba de 22 tone. Transportul, care venea din Germania, urma sa ajunga in Grecia.  "Deoarece existau suspiciuni cu privire la savarsirea infractiunii de contrabanda calificata, procurorul DIICOT a dispus sigilarea autotrenului si conducerea la Vama Craiova. Ulterior, s-a desigilat containerul si s-a efectuat controlul fizic asupra incarcaturii. S-a constatat ca in container se aflau cutii din carton lipite cu banda adeziva care contineau altele de dimensiuni mai mici, cu cartuse de vanatoare de diferite marci si calibre", a mai precizat Florentina Popescu. Politistii au decis efectuarea unei expertize si au constatat ca toate cartusele sunt letale si urmau sa fie folosite pentru arme de vanatoare sertizate.

 

Incarcatura autotrenului a fost sechestrata in vederea confiscarii, iar acum procurorii vor sa vada daca producatorul si furnizorul sunt autorizati sa desfasoare tranzactii cu acest gen de produse. De asemenea, anchetatorii urmeaza sa stabileasca modul in care polonezii au reusit sa intre si sa circule in Romania fara autorizatie de tranzit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă