14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMeciul România-Spania din Cupa Davis se va juca în Sala Sporturilor din...

Meciul România-Spania din Cupa Davis se va juca în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca

Federația Română de Tenis a anunțat că meciul de Cupa Davis dintre România și Spania va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, deși inițial fost luată în calcul inclusiv disputarea meciului pe stadionul Cluj Arena. Tot pe Cluj Arena s-au întâlnit și naționalele de fotbal ale României și Spaniei în cel mai important amical al acestui an pentru tricolori înaintea startului Euro 2016.

În cele din urmă Federația de specialitate a luat decizia de a programa confruntarea în aceeași sală care a găzduit și ultimele meciuri ale echipei de Fed Cup a României. 

„Întâlnirea de Cupa Davis, România – Spania, contând pentru turul secund al Grupei I, Zona Europa-Africa, va fi în perioada 15-17 iulie”, a anunțat Federația într-un comunicat.  O mare necunoscută o reprezintă suprafața pe care se va juca. 

În Sala Polivalentă din oraș, echipa de Fed Cup a României a câștigat în luna februarie confruntarea cu Cehia, iar în aprilie a pierdut cu Germania barajul de menţinere în Grupa 1 mondială.

Din echipa Spaniei care va juca la Cluj va face parte şi Rafael Nadal, care are nevoie de jocuri în Cupa Davis pentru a fi eligibil la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Învingătoarea dintre România şi Spania va susţine un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Puțină istorie România vs Spania în Cupa Davis

1967 Spania- România 3-2 s-a jucat la București, Zona A – în sferturi

1969 România – Spania  4-1 s-a jucat la Valencia, Zona B – Semifinală

1975 Spania – România  3-2 s-a jucat la Barcelona, Zona A – Semifinală

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă