20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialRomania si Suedia, singurele neinvinse!

Romania si Suedia, singurele neinvinse!

Opt titluri mondiale aduna, impreuna, Romania si Suedia, marile forte ale handbalului mondial masculin din secolul trecut, care acum sunt nevoite insa sa sustina meciuri preliminare si, in vara, baraje de calificare pentru a ajunge la turneul final din 2007. Cele doua, insa, si-au respectat blazonul in actualele preliminarii, fiind singurele care s-au calificat pentru baraje fara a cunoaste infrangerea. Alaturi de ele, au mai obtinut dreptul de a juca barajele echipele Greciei, Austriei si Cehiei. Cele cinci nationale calificate din preliminarii isi vor cunoaste adversara din play-off-ul CM in urma tragerii la sorti de pe 5 februarie. Meciurile se vor disputa intr-o dubla mansa eliminatorie, pe 11 si 18 iunie. Pentru CM 2007 s-au calificat direct Spania, campioana mondiala, si Germania, tara organizatoare, carora li se vor adauga cele mai bine clasate trei echipe la CE 2006 din Elvetia. Pentru play-off sunt calificate direct 14 tari, din care vor ramane 11 dupa Campionatul European, ce se va disputa in februarie in Elvetia, cand trei dintre ele – cele mai bine clasate – acced direct la CM 2007: Rusia, Croatia, Ungaria, Danemarca, Franta, Islanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Serbia-Muntenegru, Slovenia, Elvetia, Slovacia si Ucraina.

Egal in ultimul meci
Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a incheiat la egalitate, scor 28-28 (12-12), meciul sustinut in deplasare in compania reprezentativei Lituaniei, ultimul din grupa a IV-a de calificare in play-off-ul Campionatului Mondial din 2007. Golurile Romaniei au fost marcate de Florin Nicolae (5), Adrian Tucanu, Mihai Timofte, Marius Novanc, Valentin Ghionea (cate 4), Leonard Bibirig, Ionut Georgescu (cate 2), Rares Jurca, Marian Cozma si Ionut Saulescu.
Romania isi asigurase calificarea in play-off-ul CM 2007 inca dinaintea acestei partide, dupa victoria cu 26-24 inregistrata impotriva Lituaniei, si a incheiat grupa pe primul loc, cu 11 puncte.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă