15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, învinsă de Macedonia

România, învinsă de Macedonia

Prima reprezentativă a României a pierdut al doilea meci amical în cinci zile, fiind învinsă miercuri seara de selecţionata Macedoniei, scor 0-1, într-un meci amical disputat în Austria.

Sâmbătă seara, tot într-o partidă amicală, România pierduse, în deplasare, cu Ucarina, 2-3.

Un numitor comun al celor două jocuri este că nici Ucraina, nici Macedonia nu reuşiseră să-i învingă pe tricolori până la aceste meciuri.

Nu a fost însă singura asemănare dintre cele două întâlniri.

Astfel, chiar dacă a făcut nu ma puţin de şase modificări în echipa de start, faţă de partida cu Şevcenko şi compania, Răzvan Lucescu nu a reuşit să alinieze o echipă sigură în apărare şi care să conteze în atac.

Din contră, defensiva a clacat la singura fază importantă reuşită de macedoneni tot meciul. În urma unui corner din minutul 27, Sikov a marcat, cu capul, chiar de lângă căpitanul Chivu, profitând şi de totala lipsă de reacţie a portarului Pantilimon.

Chivu greşise şi în meciul cu Ucraina, când respingerea sa îl forţase pe Tamaş să-şi introducă balonul în propria poartă.

Golul a venit pe fondul unei dominări clare a echipei României, însă fără ca elevii lui Lucescu junior să pună prea mare presiune pe poarta macedoneană.

De fapt, înafara şuturilor lui Cociş, România a ameninţat sporadic poarta adversă. Traseele ofensive ale “tricolorilor” au fost previzibile, iar reuşitele personale au lipsit.

Scenariul s-a repetat şi după pauză, cu Macedonia apărându-se organizat şi România presând fără succes.

România a început cu următorul “11”: Pantilimon – Dănănae, Tamaş, Chivu, Raţ – Tănase, Cociş, Rădoi, Deac – Mazilu, Niculae.

În a doua repriză au intrat jucători ca Nicolae Dică, Goian, Ghioane, Bilaşco sau Andrei Cristea.

Eşecul cu Macedonia este al treilea din tot atâtea meciuri jucate de România în 2010. La începutul lunii martie, echipa antrenată de Răzvan Lucescu pierdea cu 0-2, acasă, cu Israelul.

România mai are de jucat un meci amical în perioada următoare. Cu Honduras, echipă calificată la Campionatul Mondial din Africa de Sud, pe 5 iunie.

Cele mai citite

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă