14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia învinge BRAZILIA şi se califică în sferturile Campionatului Mondial de Handbal

România învinge BRAZILIA şi se califică în sferturile Campionatului Mondial de Handbal

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat, duminică, la Kolding, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, informează Mediafax.

Fetele din România au eliminat în optimile competiției, cu scorul de 25-22 (13-8), chiar deținătoarea titlului, Brazilia.

Marcatoarele României au fost Brădeanu 7 goluri, Neagu 6, Nechita 5, Buceschi 3, Ardean-Elisei 3, Geiger 1, iar pentru Brazilia s-au remarcat Rodgrigues 5 și Amorim 4 reușite.

Într-un alt meci din optimi, Norvegia a trecut de Germania, cu scorul de 28-22 (15-10), iar ultimele două confruntări ale zilei sunt cele dintre Danemarca-Suedia și Olanda-Serbia. Luni se vor juca partidele Polonia-Ungaria, Muntenegru-Angola, Spania-Franța și Rusia-Coreea de Sud.

Naționala tricoloră a încheiat, vineri seară, grupa D pe locul 4 obținând următoarele rezultate: 47-14 (23-3) cu Puerto Rico, 36-20 (18-12) cu Kazahstan, 18-26 (12-13) cu Spania, 22-26 (10-13) cu Norvegia și 27-30 (16-17) cu Rusia.

Obiectivul naționalei României la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, care este deja îndeplinit prin calificarea în sferturi.

Partidele din sferturile de finală se vor disputa în 16 decembrie, semifinalele în 18 decembrie, și finalele pentru medalii, precum și meciurile pentru locurile 5-6 și 7-8, în 20 decembrie.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gata cu cariera de profesor a lui Klaus Iohannis. Președintele s-a pensionat

Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, care a fost rezervată pentru președintele Klaus Iohannis timp de aproximativ 27...

Guvernul amână taxa pe lux până pe 30 aprilie

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor susținut de PNL, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de marți, că termenul pentru impozitul de 0,5% pentru clădirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă