12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRomânia a debutat cu o victorie, scor 2-0 cu Estonia

România a debutat cu o victorie, scor 2-0 cu Estonia

Naţionala de fotbal a României a debutat cu dreptul în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, victorie cu scorul de 2-0 (0-0), vineri seara, pe „Le Coq Arena” din Tallinn, în Grupa D. România s-a impus prin golurile marcate de Torje (55), Marica (75) şi a reuşit o victorie importantă în tentativa de calificare la Mondialul din Brazilia.

Prima repriză a fost una ternă, în care jocul s-a desfăşurat între cele două careuri, ambele echipe riscând foarte puţin. Fiecare echipă a avut câte o ocazie de gol, gazdele în min. 8, prin Oper, care a tras un şut din întoarcere, dar pe lângă poartă, iar tricolorii prin Tănase (12), al cărui voleu a fost reţinut de Pareiko, după corner executat de Bourceanu.

La reluare, românii au fost mai activi şi şi-au creat câteva situaţii, dar nu foarte periculoase: Marica (48) a tras un şut pe lângă poartă, iar Grozav (52) a trimis prin faţa porţii, din unghi.

România a reuşit deschiderea scorului în min. 55, când Marica a centrat excelent în faţa porţii, iar Torje a profitat de neatenţia fundaşului Teniste: 0-1.

Marica a fost şi el aproape de gol (72), dar a tras pe lângă poartă, la colţul lung, la capătul unei faze frumoase de contraatac. Atacantul lui Schalke a reuşit să înscrie în min. 75, cu un şut la colţul scurt, după o minge primită de la Torje: 0-2.

Tricolorii au controlat jocul tactic până la final, ţinând mingea departe de poarta lui Lobonţ.

România a obţinut o victorie meritată, după o primă repriză modestă şi o repriză secundă mult mai bună, iar marţi 11 septembrie va înfrunta Andorra, pe Arena Naţională din Bucureşti.

De asemenea, a fost al 633-lea meci al naţionalei (al 308-lea în deplasare), înregistrându-se a 280-a victorie, din care a 95-a în deplasare, informează frf.ro.

Dintre cei care au participat la precedenta confruntare cu Estonia, din 1999, au mai fost prezenţi vineri la Tallinn doar Lobonţ şi selecţionerul Victor Piţurcă.

Răzvan Raţ a purtat pentru a zecea oară banderola de căpitan, iar Torje şi Lazăr s-au aflat la meciul 20 în tricoul tricolor.

Precedenta victorie a României în deplasare într-un meci oficial a fost tot 2-0, în Luxemburg, la 2 septembrie 2011.

Ultima oară într-un joc oficial când la pauză a fost egal, iar tricolorii au învins la final s-a întâmplat la 10 septembrie 2008, la partida Insulele Feroe-România, scor 0-1 (0-0), din preliminariile CM-2010.

La partida de vineri nu a fost nici un debutant în prima reprezentativă, însă pentru Grozav, Pintilii şi Găman acest meci a fost primul oficial pentru naţională. Până la Goian, vineri seară, ultimul jucător aparţinând unei echipe de eşalon secund care ­jucase în naţională într-un meci oficial fusese Luchin, care, contra Franţei, la 6 septembrie 2011, când s-a inaugurat Arena Naţională, era legitimat la FC Timişoara. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă