18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialRomân arestat în cazul morţii scriitorului grec Menis Koumandareas

Român arestat în cazul morţii scriitorului grec Menis Koumandareas

Un Român în vârstă de 25 de ani a fost arestat marţi în cazul morţii scriitorului grec Menis Koumandareas. El este suspectat de uciderea unuia dintre cei mai prestigioși scriitori din Grecia. Menis Koumandareas a fost găsit strangulat la începutul lunii decembrie în locuinţa sa din Atena, a anunţat poliţia.

Prezentat la Parchet, bărbatul este suspectat de asasinat şi tentativă de furt. El urmează să fie prezentat unui judecător în vederea punerii sub acuzare. Un presupus complice este căutat, scrie Mediafax.

Scriitorul grec Menis Koumandareas, în vârstă de 83 de ani, a fost găsit mort, la 8 decembrie, prezentând răni la nivelul gâtului şi a feţei, în locuinţa sa din Kypseli, un cartier popular din Atena.

Uşa apartamentului său nu a fost forţată, fiind luată în calcul ipoteza unui agresor cunoscut de scriitor.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri, a cărui carieră a debutat în anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia. Cărţile sale au fost traduse în numeroase limbi străine. De asemenea, a tradus în limba greacă mai multe cărţi scrise de autori celebri, printre care se numără Ernest Hemingway şi Scott Fitzgerald, mai arată Mediafax.

Menis Koumandareas a realizat în romanele sale, cu un stil sobru, un portret al societăţii elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei şi micii comercianţi.

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Revolut Money Report: Ce vor românii de la banca lor digitală?

Digital banking-ul a devenit, în ultimii ani, mai mult decât o alternativă la banking-ul clasic pentru nevoile financiare obișnuite ale clienților - plăți, împrumuturi,...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă