19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRoll Up Art – arta pe zidurile Arhitecturii

Roll Up Art – arta pe zidurile Arhitecturii

» De la ora 18.30, cand traficul de la Universitate e in toi, pe fatada Universitatii de Arhitectura "Ion Mincu" vor fi proiectate lucrari de arta contemporana.
» Evenimentul a mai avut loc si anul trecut, dar atunci au putut fi vazute doar lucrari realizate de artisti romani.

Astazi e ultima zi cand roll up Art ajunge pentru al doilea an consecutiv pe fatada Universitatii de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti.
Evenimentul a inceput joi, o data cu caderea serii, pentru ca spectacolul sa aiba efectul scontat. Timp de trei zile, la Kilometrul 0 al Capitalei, in dreptul fantanii, sunt proiectate peste 1.000 de lucrari de arta contemporana realizate de aproximativ 100 de artisti din Romania, dar si din tari ca SUA, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Irlanda, Serbia, Estonia, Austria, Croatia etc. Evenimentul face parte din programul de arta publica si comunitara "I Love Bucharest", sustinut de Asociatia din Pod si Galeria Mora din Bucuresti.
Este primul proiect al acestui program, in Anul European al Dialogului Intercultural, si va fi urmat de alte evenimente care vor stimula dialogul dintre arta si public. Proiectia incepe asta seara la ora 18.30 si va tine pana la ora 22.30.

Partenerii evenimentului sunt AEDI (Anul European al Dialogului Intercultural), Galeria Mora si ANT (Agentia Nationala de Tineret). Printre artistii romani, tineri si foarte tineri, ale caror lucrari vor impodobi fatada Arhitecturii, se numara: Andreea Bora, Codruta Cernea, Carmen Acsinte, Maria Murgu, Lucian Alexe, Liviu Epuras si Mihai Balko. Este vorba de lucrari de pictura, sculptura, instalatie, fotografie, video si dans. Anul trecut, la prima editie a Roll Up Art au fost proiectate doar lucrari ale artistilor romani.
Dincolo de diversiunea pe care o creeaza in plin centrul orasului, unde aglomeratia e destul de mare seara, Roll Up Art aduce arta in strada, permitandu-le bucurestenilor s-o consume stand la volan sau la aer.

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă