18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialRocada sefilor la vamile din Timis

Rocada sefilor la vamile din Timis

Functia de director al Directiei Regionale Vamale Timisoara (DRV) a ramas vacanta dupa ce Adrian Jebeleanu a demisionat din acest post. El s-a aflat, ieri, la Bucuresti, solicitand Autoritatii Nationale Vamale (ANV) eliberarea sa din fruntea sistemului vamal banatean.
Contactat telefonic, Jebeleanu a declarat ca motivele care au stat la baza deciziei sunt de ordin personal, refuzand sa faca orice alt comentariu pe marginea acestui subiect. Surse din sistemul vamal local sustin ca, cel mai probabil, Jebeleanu va prelua functia de sef la Vama Aeroportului International “Traian Vuia” Timisoara, post ocupat in prezent de Emil Craciunoiu.
De numele acestuia din urma se leaga un scandal de proportii, izbucnit in 2004, dupa ce mai multi lucratori vamali au fost demisi pe motiv ca ar fi conditionat intrarea in tara a unor oameni de afaceri straini de plata unor sume in valuta. Desi a fost demis din functie, in octombrie 2005 Craciunoiu s-a prezentat la examenul pentru functia de sef de vama, pe care l-a si castigat.
Adrian Jebeleanu a declarat ca functia pe care tocmai a parasit-o va fi preluata de seful Vamii Timisoara, Gabriel Moldovan, despre care surse locale sustin ca este sustinut de Partidul Democrat. De altfel, liderii democrati l-au propus pe Moldovan in fruntea sistemului vamal banatean si in cadrul intalnirilor si negocierilor coalitiei de guvernare.
In aceste conditii, postul lasat liber de Moldovan ar urma sa fie preluat de nimeni altul decat Emil Craciunoiu, iar astfel cercul se inchide, rocada sefilor fiind completa.

Cele mai citite

Mesajul de Paște al SRI-ului: “Nu credem până nu…”

Mesajul viral postat pe rețelele sociale de către Serviciul Român de Informații (SRI) în ziua de Paște a adunat rapid aprecieri și distribuiri. „Nu...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă