15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Robotul Titan a făcut cunoștință cu studenții de la Politehnică

VIDEO: Robotul Titan a făcut cunoștință cu studenții de la Politehnică

Robotul Titan, celebru pentru apariţii alături de vedete şi la evenimente private foarte scumpea ajuns și în România, relatează Digi 24.

Astfel, robotul artist a dat o reprezentaţie în faţa studenţilor de la Facultatea de Mecanică și Mecatronică din București. Tinerii au vrut să afle secretele maşinăriei înalte de peste doi metri, pentru că își doresc să construiască una la fel.

Robotul Titan are doi metri și 20 de centimentri înălţime și cântăreşte doar 47 de kilograme. Profesorii Politehnicii din Bucureşti l-au adus special din Marea Britanie, ca să le arate studenţilor ce înseamnă concret o asemenea realizare tehnică.

 

Chiar dacă este controlat cu o telecomandă, Titan este o prezenţă aproape umană. Studenţii români speră şi ei să construiască asemenea androizi în viitor, dar costurile unui proiect de acest gen sunt atât de mari încât reprezintă o piedică în calea studenților.

„Am simţit un loc foarte bun pentru el, fiind un robot, şi studenţii fiind pasionaţi de tehnologie şi robotică. Ce m-a impresionat cel mai mult când l-am văzut prima oară a fost asemănarea cu megatron din Transformers, numai că Titan the Robot este varianta mult mai prietenoasă”, a spus Ioan Daescu, coordonatorul evenimentului pentru Digi 24. 

Titan a călătorit deja în peste 25 de ţări de pe toate continentele şi a cucerit lumea prin conceptul unic de divertisment. A împărţit scena cu artişti ca Rihanna şi Will.i.am. În Bucureşti va rămâne până la sfârşitul săptămânii.

Cele mai citite

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

Explicația echipei lui Nicușor Dan, după ce RL a arătat că primarul ascunde problemele din Centrul Istoric, în clipurile sale electorale

După ce ROMÂNIA LIBERĂ a arătat cum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, își filmează clipuri electorale inclusiv în Centrul Istoric al Bucureștiului, eliminând...

Yoav Gallant, ministrul israelian al apărării, disensiuni cu premierul Netanyahu pe tema administrării Gaza

Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă