12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRisc de TBC pentru bebeluşi

Risc de TBC pentru bebeluşi

300 de bebeluşi au fost externaţi din spitalele sălăjene fără să fie vaccinaţi împotriva TBC, pe motiv că unităţile medicale nu au mai primit vaccinuri.

Peste 300 de bebeluşi născuţi după data de 31 ianuarie au fost externaţi din maternităţile sălăjene fără a fi vaccinaţi împotriva TBC, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului a retras la începutul lui 2010 autorizaţiile pentru Institutul Cantacuzino, producătorul naţional de vaccinuri. Vaccinul împotriva TBC trebuie administrat în primele şapte luni de viaţă, întrucât după ce părăsesc mediul steril din maternitate bebeluşii sunt expuşi îmbolnăvirii cu bacilul care provoacă tuberculoza. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, nou-născuţii sunt monitorizaţi de către medicii de familie şi vor fi reprogramaţi pentru vaccinare, în momentul în care vaccinul va fi disponibil, adică “după finalizarea licitaţiei de achiziţie de vaccin organizată de Ministerul Sănătăţii”. Oficialii DSP Sălaj susţin că “nu sunt riscuri majore pentru copii dacă părinţii adoptă măsurile de prevenţie impuse oricăror infecţii respiratorii”.  

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă