21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRIO 2016. Un sportiv african ajunge, pentru prima dată, în sferturile de...

RIO 2016. Un sportiv african ajunge, pentru prima dată, în sferturile de finală la tenis de masă

Jucătorul nigerian de tenis de masă Quadri Aruna a devenit primul african din istorie prezent în sferturile de finală în proba de simplu masculin la Jocurile Olimpice, informează marți Agerpres.

Aruna îl va avea ca adversar în următorul meci pe numărul 1 mondial, chinezul Ma Long.

În optimi, Aruna, nr. 40 mondial, l-a eliminat cu 4-2 (12-10, 12-10, 11-5, 3-11, 5-11, 11-9) pe germanul Timo Boll, fost nr. 1 mondial și prezent în continuare în top 20, pe locul 13.

În afara lui Boll, toți favoriții sunt prezenți în sferturile de finală, cei doi chinezi, Ma Long și Zhang Jike, campionul mondial, respectiv campionul olimpic en titre, germanul Dimitrij Ovtcharov (N.5 mondial), belarusul Vladimir Samsonov (N.9) și japonezul Jun Mizutani (N.6).

De notat recordul mondial al celui mai lung set din optimile de finală în duelul dintre Ovtcharov și slovenul Bojan Tokic, câștigat cu 33-31 de Tokic.

De asemenea, toate favoritele sunt prezente în sferturi și la simplu feminin, cu chinezoaica Li Xiaoxia, campioană olimpică, și compatrioata sa Ding Ning (nr. 2 mondial), singura europeană aflată încă în cursă fiind germanca Han Ying, nr. 7 mondial.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă