29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012 DÂMBOVIŢA 31 de elevi au promovat bacalaureatul...

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012 DÂMBOVIŢA 31 de elevi au promovat bacalaureatul după contestaţii

31 de elevi din judeţul Dâmboviţa au promovat examenul de bacalaureat, în urma contestaţiilor, astfel că promovabilitatea în judeţ a crescut de la 38,73 la sută la 39,38 la sută, transmite  MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, absolvenţii de liceu au depus 771 de contestaţii, pentru 165 de lucrări notele fiind mărite, iar pentru 86 notele fiind micşorate.

„Un număr de 31 de elevi au promovat în urma contestaţiilor, iar la Grupul Şcolar Agricol din Tărtăşeşti, unde toţi cei 66 candidaţi au picat după examenul de bacalaureat, promovabilitatea a rămas zero şi după recorectarea lucrărilor, la Ploieşti”, a declarat inspectorul şcolar adjunct al ISJ Dâmboviţa, prof. Ovidiu Băsceanu.

Conform reprezentanţilor ISJ Dâmboviţa, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut de la 38,73 la sută la 39,38 la sută.

Mediile cele mai mari pe unităţi de învăţământ au fost obţinute la Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte, unde promovabilitatea a fost de 93,07 la sută, şi Colegiul Naţional „Constantin Carabella”, unde au promovat examenul 92,07 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat la probe.

Anul trecut, a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 34,98, iar ulterior 28 de elevi dâmboviţeni au promovat bacalaureatul în urma contestaţiilor introduse la centrele de examinare, media promovabilităţii pe judeţ crescând astfel la 35,5 la sută.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă