30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialREZULTATE BACALAUREAT 2011: Promovabilitate de 41,9 la BAC în Iaşi

REZULTATE BACALAUREAT 2011: Promovabilitate de 41,9 la BAC în Iaşi

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Iaşi este de 41,9 la sută înainte de contestaţii, iar la două grupuri şcolare din judeţ niciunul dintre candidaţi nu a trecut probele evaluării, relatează Mediafax.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, promovabilitatea la bacalaureat este de 41,9 la sută, aproximativ 4.000 de candidaţi, din cei 6.800 care au susţinut examenul, fiind respinşi.

Totodată, 12 candidaţi au obţinut media zece, aceştia provenind de la liceele de elită din judeţ. Astfel, au luat nota 10 câte patru elevi de la colegiile “Emil Racoviţă” şi “Costache Negruzzi”, doi de la Colegiul “Mihai Eminescu”, unul de la Colegiul Naţional, toate aceste unităţi fiind din municipiul Iaşi, şi unul de la Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Paşcani.

Şeful ISJ Iaşi, Liliana Romaniuc, a declarat că până în prezent, din datele existente, în cel puţin două unităţi şcolare din judeţ, niciunul dintre candidaţi nu a promovat examenul. Este vorba despre grupurile şcolare din localităţile Holboca şi Vlădeni.

“Nu trebuie să dăm vina pe nimeni pentru rezultatele din acest an. A venit vremea scadenţei pentru că am ignorat 20 de ani învăţământul. E momentul adevărului, asta e de fapt realitatea. Era imposibil să avem procente de 80 sau 90 la sută. Ne minţeam între noi”, a afirmat Liliana Romaniuc.

Ea a mai spus că în judeţul Iaşi examenul de bacalaureat a fost corect.

“Nu există nicio suspiciune. Supravegherea în săli a fost serioasă, iar evaluarea a fost obiectivă. Nu există teze asemănătoare”, a mai spus şeful IŞJ Iaşi.

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă