18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialREZULTATE ALEGERI GALATI. Marius Stan câştigă Primăria Galaţi - rezultate oficiale finale

REZULTATE ALEGERI GALATI. Marius Stan câştigă Primăria Galaţi – rezultate oficiale finale

REZULTATE ALEGERI GALAŢI:  Noul primar al municipiului Galaţi este liberalul Marius Stan, care a candidat din partea USL şi care a câşitgat detaşat, obţinând 48,7 la sută din voturile alegătorilor, a informat Biroul Electoral Municipal Galaţi după centralizarea voturilor de la toate secţiile de votare din muncipiu.

Stan, care a obţinut 59.614 de voturi, este directorul executiv al clubului de fotbal Oţelul Galaţi şi a ocupat în mandatul trecut funcţia de consilier local din partea PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marius Stan îl va înlocui în funcţia de primar pe Dumitru Nicolae (PSD) care a deţinut această funcţie trei mandate consecutive şi care a ales să nu candideze pentru un al patrulea mandat.

Stan candidează pentru a doua oară la această funcţie, la alegerile din 2008 reuşind să obţină doar locul al treilea.

Al doilea în preferinţele electoratului din muncipiul Galaţi pentru funcţia de primar a fost independentul Nicuşor Ciumacenco, care a fost votat de 34.604 alegători, adică 28,2 la sută.

Ciumacenco este viceprimarul în funcţie al Galaţiului şi a ales să candideze ca independent, deşi activase în PSD înainte de începutul campaniei electorale.

Candidatul PP-DD Constantin Ene, a obţinut locul trei, primind 11.511 voturi, adică 9,4 la sută, în timp ce senatorul Marius Necula, candidatul APP din partea PDL, a fost votat de 8.446, adică 6,9 la sută dintre alegătorii din Galaţi.

Rezultatele finale centralizate indică şi componenţa noului Consiliu Local. Astfel, USL va avea 19 consilieri locali, PP-DD – cinci consilieri, iar APP trei consilieri locali.

Rezultatele parţiale centralizate până la ora 14:00 pentru Consiliul Judeţului şi preşedinte al Consiliului Judeţului s-a făcut pentru 119 de secţii de votare din totalul de 433.

Pentru Consiliul Judeţului Uniunea Social Liberală a primit 62,11 la sută de voturi, Alianţa Pentru Progres, 21,08 la sută, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu – 8,04 la sută.

Primul loc la preşedinţia Consiliului Judeţului este ocupat de Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa (USL) cu 64,54 la sută, urmat de actualul preşedinte, Eugen Chebac (APP din partea UNPR), cu 21,66 la sută şi Alexandru Teodorescu (PP-DD).

 

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Candidatul USL, Marius Stan, este noul primar al Galaţiului, susţine cotidianul Viaţa liberă.

Potrivit numărătorii paralele realizate de USL, Marius Stan a câştigat Primăria municipiului Galaţi, în timp ce numărătoarea parţială l-a indicat pe Nicolae Bacalbaşa drept câştigător al şefiei CJ Galaţi. Deşi nu s-a indicat nici un scor, numărătoarea paralelă indică o victorie detaşată a lui Stan faţă de Ciumacenco.

Cele mai citite

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă