17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialRevoluționarii cer explicații TVR privind felul în care a relatat despre mineriade

Revoluționarii cer explicații TVR privind felul în care a relatat despre mineriade

Asociația 21 Decembrie a sesizat Parlamentul României cu privire la faptul că TVR, în contextul știrilor despre mineriade, nu a difuzat nimic legat de dosarul de revizuire aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație si Justiție, care a determinat redeschiderea dosarului Mineriadei. 

”La o analiză atentă și obiectivă a știrilor TVR constatăm că toate știrile TVR se referă numai la soluția din dosarul nr. 514/1/2015 și că niciuna nu vorbește despre dosarul de revizuire aflat pe rolul aceleiași Secții penale, la Înalta Curte de Casație și Justiție, generat în ianuarie 2015 de dl. Marin Stoica și susținut de Asociația 21 Decembrie – dosarele nr. 211/1/2015 si 212/1/2015”, se arată în comunicatul asociației. 

Citește și: Miron Cozma: Eu am provocat redeschiderea dosarului Mineriadei

De asemenea, Asociația 21 Decembrie a precizat că a solicitat conducerii TVR o explicație pertinentă cu pirvire la ”omisiunea semnificativă și impardonabilă”. 

Dosarul revizuirii susținut de asociație este împotriva deciziei ÎCCJ din 2009 când s-a decis închiderea dosarului privind evenimentele din 13-15 iunie 1990.  Noul demers a fost inițiat în ianuarie 2015 de către victimele mineriadei și reprezintă motivul pentru care Parchetul a fost nevoit în februarie 2015 să infirme rezoluțiile din 2012, potrivit Asociației 21 Decembrie. 

Mai mult, revoluționarii acuză TVR că a oprit emisia intenționat în timpul evenimentelor din 13-15 iunie. 

”Ύn cazul instituției TVR sunt explicabile omisiunile, devreme ce urmează a i se atrage răspunderea civilă și penală, fiind criminal implicată în evenimente așa cum rezultă din declarațiile martorilor represiunii, inclusiv ale minerilor care au denunțat-o că instigator la violențele petrecute. Mulți alți martori decât cei din dosarul penal își mai amintesc diversiunea opririi emisiei TVR în după-amiază zilei de 13 iunie 1990 – deși în Decembrie a€™89 a putut funcționa neîntrerupt, în condiții de război”, a subliniat Asociația 21 decembrie într-un comunicat de presă. 

Cele mai citite

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă