17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialREVOLUŢIE pe Instagram. Cum luptă internauții contra fotografiilor ideale

REVOLUŢIE pe Instagram. Cum luptă internauții contra fotografiilor ideale

Imaginile postate pe Instagram, care prezintă o realitate ideală, dar falsă, sunt boicotate pe Internet de un fotograf, un cuplu african, dar şi mai mulţi adolescenţi, între care şi români, potrivit publicației britanice The Independent.

Cuplul Stevo Dirnberger şi Chanel Cartell, celebru pe Instagram datorită călătoriilor din proiectul „How far from home/ Cât de departe de casă”, au recunoscut că, deşi postează doar imagini cu peisaje impresionante, deserturi exotice şi altele, surprinse în călătoriile lor, trăiesc şi experienţe mai puţin plăcute.

„Până acum, am făcut curăţenie în 135 de toalete, am strâns 250 de kilograme de bălegar de vacă , am făcut 57 de paturi şi nici nu îmi pot aminti câte pahare de vin am lustruit”, a spus Chanel Cartell.

De asemenea, fotograful Chompoo Baritone a creat o serie de imagini în care o fotografie Instagram este inclusă într-o fotografie mai mare, astfel încât să apară şi ceea ce este în jurul capturii postate pe Instagram. Într-una din aceste imagini, în cadranul dedicat reţelei de socializare, apare o tânără care stă în mâini, într-o poziţie de yoga executată perfect, dar în imaginea mai mare apare o altă persoană, care îi sprijină tinerei picioarele. 

Pe de altă parte, adolescenţii au ales să aibă o prezenţă dublă pe Instagram – un cont real, „Rinstagram”, dar şi unul numit „Finstagram”, Instagram fals, unde postează, pentru apropiaţi, imagini şi videoclipuri needitate, în care apar şi aspecte mai puţin plăcute ale vieţii.

„Am aflat că postările de pe Instagram sunt o artă. Îmi poate lua foarte mult timp să postez o fotografie – trebuie să selectez imaginea, să mă asigur că nu se vede nimic neplăcut, să o editez şi să le cer prietenilor sfaturi pentru textul din descriere. Eu şi alţi tineri petrecem atât de mult timp pentru o postare pentru că ştim că va fi văzută de toată lumea şi, astfel, te poate defini”, a spus adolescentul Eric Herber.

De asemenea, mai mulţi tineri români au recreat imagini postate pe Instagram de adolescenţi bogaţi, în variante care arată realitatea în care trăiesc.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini realizate de Chompoo Baritone și fotografiile recreate de tinerii români. 

Cele mai citite

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă