16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Victor Ponta, mână-n mână cu socialiștii bulgari ”loiali Moscovei”

REVISTA PRESEI. Victor Ponta, mână-n mână cu socialiștii bulgari ”loiali Moscovei”

Gandul.info prezintă, marți, povestea lui Cristian Gheorghe, unul dintre românii de succes care au cucerit America datorită cunoştinţelor în domeniul calculatoarelor. A plecat din România în 1990 în SUA cu doar 26 de dolari în buzunar. În prezent lucrează la cea de-a patra afacere a sa, "startup" – cum se numeşte în SUA. Pe celelalte trei le-a vândut pe sume impresionante. La ultima tranzacţie, în 2007, a obţinut suma de 500 de milioane de dolari pentru OutlookSoft.

Evenimentul zilei scrie, marți, despre Dosarele ICE Dunăre. Potrivit datelor de la CNSAS, una din principalele surse de venit în acea perioadă erau comisioanele din vânzarea de armament românesc. Președintele executiv de la Dinamo i-a turnat pe generalii implicați în traficul de armament, precum și ce comisioane încasau. În perioada comunistă, el era șeful Compartimentului/Sectorului Aport Valutar Special (AVS) din cadrul Centrului de Infomaţii Externe (CIE).

Jurnaliștii de la Adevărul spun povestea demnă de Cartea Recordurilor a portarului de la Clinica de Psihiatrie din Timişoara, care modelează animale în miniatură. Niciodată nu a avut parte de vreo expoziţie, niciodată nu i-au fost cumpărate operele, însă de zeci de ani se încăpăţânează să creeze într-un anonimat total, demn de locul său de muncă.

Ziarul Curentul titrează Victor Ponta, mână-n mână cu socialiștii bulgari ”loiali Moscovei”. Premierul Victor Ponta se asociază cu tot felul de personaje politice din regiune suspectate că ar strânge relațiile cu Rusia chiar și în detrimentul Uniunii Europene. Un astfel de exemplu este prietenul său, premierul socialist al Bulgariei, Plamen Oreşarski. Conform unor documente obținute de revista germană Der Spiegel, relațiile dintre Rusia și Bulgaria ar fi atât de strânse, încât Kremlinul ar influența direct procesul legislativ de la Sofia. 

Jurnalul Național a descoperit că liderul PNL  Crin Antonescu a semnat în perioada în care a fost ministrul Tineretului şi Sportului, un document prin care le-a luat bucureştenilor 7 hectare de teren din Herăstrău.O bucată din Parcul Herăstrău de aproape 7 hectare de teren din domeniul public a fost vândută în 2003 de Biroul de Turism şi Tineret (BTT) firmei Domino 94 Impex, controlată de afaceristul Bartolomeu Finiş. 

Cele mai citite

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti ocupă primele trei locuri în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă