26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Un club sportiv a cheltuit șapte milioane de euro...

REVISTA PRESEI. Un club sportiv a cheltuit șapte milioane de euro din fonduri publice

Ziarele de marți scriu despre scandalul dezinfectanților, despre lupta pentru Primăria Capitalei, dar și despre un club sportiv care a cheltui milioane de euro din fonduri publice.

GSP titrează: „EXCLUSIV Au cheltuit bugete de echipe de fotbal din Liga 1 din bani publici! Salariile uriaşe pe care le-au primit”: „Clubul CSM Târgovişte a consumat circa 7 milioane de euro din fonduri publice în perioada 2013-2016. Fostul primar Gabriel Boriga, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, e considerat omul care a tras și trage sforile la nivel financiar. Milioane de euro disponibilizate din bugetul autorităţilor merg anual înspre secţiile de baschet și volei. În acești trei ani și jumătate, peste 7 milioane de euro au fost direcţionaţi către CSM Târgoviște (6 secţii), cu vârfuri înregistrate în 2013 (cca. 2 mil. €) și 2015 (cca. 1,9 mil. €). Din documentele furnizate de Primărie, circa 1,3 milioane de euro s-au dus, în 2015, doar pe salariile a 36 de oficiali de la baschet și volei (26 sportive + 5 antrenori + 5 staff medical). Asta înseamnă, în medie, 3.000 de euro pe lună de om, dar, în cifre absolute, cel mai mare salariu a fost de 5.700 de euro”.

Ziarul Adevărul afirmă că Spitalul Județean din Suceva continuă să folosească dezinfectanți produși de compania Hexi  Pharma: „Deşi de aproape trei săptămâni Ministerul Sănătăţii a cerut tuturor spitalelor din ţară să nu mai folosească sub nicio formă produsele Hexi Pharma, o filmare realizata vineri (27 mai a.c.) de jurnalistul Dinu Zară pe holurile Spitalului Judeţean Suceava demonstrează clar că la Suceava se folosesc încă dezinfectanţii diluaţi produşi de firma bucureşteană”.

Gândul titrează: „Cu Firea favorită, Predoiu îi dă un ultimatum lui Nicuşor Dan”: „Predoiu a spus că s-a bucurat pentru o clipă duminică seară când Nicuşor Dan a acceptat un sondaj, însă răspunsul ulterior al lui Nicuşor Dan, pe Facebook, a fost „contradictoriu”. ”Timpul trece şi trece în favoarea PSD şi a doamnei Firea, de aceea îl rog pe domnul Dan să spună clar, româneşte, răspicat, cum o spun şi eu în faţa bucureştenilor, dacă acceptă să se retragă şi să sprijine cel mai bine clasat candidat în sondaje”, a fost apelul Predoiu pentru candidatul USB”.

Cotidianul scrie că „Asociația Magistraților Români (AMR) atacă dur opiniile Ralucăi Prună, ministrul Justiţiei, pentru declaraţiile acesteia faţă de avocaţi, după ce Senatul a adoptat modificarea a Legii nr.51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, prin careprocurorii nu mai au voie sa ridice înscrisuri, să pună sub sechestru sau să dispună confiscarea comunicărilor scrise între client şi avocat!”.

Libertatea susține că Dan Condrea se pregătea să continue afacerile cu o nouă firmă, după ce Hexi Pharma ar fi fost închisă: „Compania producătoare de dezinfectante, ajunsă în mijlocul unui scandal național, se pregătea de o mare transformare din cauza problemelor pe care le-a mirosit fostul patron. Mâna dreaptă a lui Dan Condrea înființase o altă firmă producătoare de biocide care voia să intre pe piață”.

Evenimentul Zilei scrie despre Omar Hayssam, care va fi adus, marți, în faţa magistraţilor Curţii de Apel: „Curtea de Apel Bucureşti ia în discuţie un nou termen de judecată al apelului formulat de Omar Hayssam împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru delapidare”, explică jurnaliștii.

ZF scrie despre prima organizaţie de business care critică guvernul Cioloş: „Sunt iniţiative bune ale ac­tua­lului exe­cutiv, dar execuţia lor lasă de dorit. Suntem dezamăgiţi de exemplu de comisia de tăiat hârtii, e o idee corectă, dar nu se întâmplă cum ne-am aşteptat.“ Dragoş Anastasiu, pre­şe­dintele grupului de firme de transport şi turism Eurolines, cu afaceri de peste 100 mil. euro şi membru în boardul orga­nizaţiei Romanian Busi­ness Lea­ders, a spus ieri la ZF Live că guvernul an­terior se implica mai mult decât cel actual în colaborarea cu  mediul de business. „Este diferit faţă de cum colaboram cu guvernul Ponta, unde ne întâlneam o dată pe lună şi unde Ponta era la fie­care întâlnire, iar implicarea lui se fă­cea sim­ţită. La guvernul actual, pre­mierul Cioloş a spus că nu are sens să participe la întâl­niri pentru că suntem noi (antre­prenorii – n. red.) cu zona econo­mică. Ne-a pus cap la cap cu Costin Borc şi a zis: faceţi voi. Este mult mai mult «faceţi» decât «mă implic eu să fac»“, a ex­plicat Anastasiu. El a mai spus că an­te­rior colabo­rarea ducea la decizii efective.”

Wall Street scrie despre mandatul lui Rareș Manescu, la primăria Sectorului 6: „Primăria nu a realizat decât încercări de a rezolva problemele și, din varii motive, nu a reușit acest lucru.”

Prosport anunță care sunt cei cinci jucători pe care selecționerul Anghel Iordănescu nu îi va include în lotul pentru EURO: „Sursele ProSport indică faptul că aceştia vor fi Alin Toşca, Adrian Ropotan, Alexandru Maxim, Andrei Ivan şi Ioan Hora.Cantonamentul din Italia l-a ajutat pe Anghel Iordănescu să ia decizia finală cu privire la cei cinci fotbalişti care nu vor merge la EURO 2016. Deşi anunţa, într-un interviu exclusiv pentru ProSport, că pe lista celor excluşi vor exista şi nume surpriză, fotbaliştii care vor rămâne acasă sunt cei anticipaţi de majoritatea microbiştilor. Sursele noastre indică faptul că ultimul adăugat pe listă este Alexandru Maxim, fotbalist al lui VfB Stuttgart, cel care a pierdut lupta pentru EURO cu Alexandru Chipciu. În cazul în care nu apar evenimente neprevăzute, Maxim va merge în Franţa doar ca spectator”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă