14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Spania oferă 800 de locuri de muncă în agricultură pentru...

REVISTA PRESEI. Spania oferă 800 de locuri de muncă în agricultură pentru români

Ziarul Adevărul anunță, marți, că Spania oferă 800 de locuri de muncă în agricultură pentru cetățeni români. Ele sunt disponibile prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinți și se referă la muncă sezonieră.

“Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsa între 18–40 ani, pentru recoltarea căpşunilor, campania 2017”.

În schimb, în România sunt umiliți cei mai buni specialiști, informează Evenimentul Zilei:

„Superlaserul de la Măgurele, sufocat de birocrație. Statul român umilește mari savanți ai lumii: Îi trimite la forțele de muncă, să prezinte Diploma de BAC”.

Tinerilor români li se oferă, la ei acasă, posturi tentante, dar aceste oferte pot ascunde activități criminale, avertizează ziarul Libertatea. Ele sunt listate în partea ilegală a Internetului, “dark side”:

“Traficanții de droguri și de arme fac angajări în mediul virtual. Internetul a fost transformat de infractori într-o uriașă tarabă unde se vinde absolut orice. De la iarbă la mașini sau case inexistente, până la sex, droguri și arme. Cum banii trebuie spălați, acum e la modă ca în rețele să fie recrutați tineri nevinovați folosiți pe post de cărăuși”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă