17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Românii plătesc din banii lor traiul Corinei Drăgotescu în SUA

REVISTA PRESEI: Românii plătesc din banii lor traiul Corinei Drăgotescu în SUA

Ziarul Adevărul publică miercuri un reportaj despre condiţiile de lux din puşcăria de la Găeşti în care este închis Victor Babiuc. “Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, condamnat la doi ani de puşcărie alături de Gigi Becali, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, trăieşte după gratii, la Găeşti, mai ceva ca într-o pensiune: uşa celulei îi e mereu deschisă şi se poate relaxa la bibliotecă, în atelierele de pictură ori dans, la sala de fitness sau poate lua cursuri de dresaj canin”.

Curentul titrează pe prima pagină “Românii plătesc din banii lor traiul Corinei Drăgotescu în SUA”. Potrivit jurnaliştilor, “Corina Drăgotescu a fost angajată în postul de ataşat de presă la Consulatul României din Los Angeles, începând cu 1 septembrie. Postul a fost proaspăt creat pentru ziarista care dădea de pământ în 1990 cu ”golanii” din Piaţa Universităţii în timp ce-l proslăvea pe Iliescu, iar salariul Corinei Drăgotescu urmează să fie plătit din bugetul României, adică din taxele şi impozitele plătite de români”.

Jurnaliştii de la Evenimentul zilei prezintă miercuri un fotoreportaj cu titlul “Ţinutul Secuiesc, aşa cum nu îl vezi niciodată la TV. Ce fac ungurii în Mureş şi Harghita”. “Trebuie să mergi personal la Târgu Mureş, pentru a pricepe cât de mare este diferenţa între realitate şi ceea ce te fac să crezi tot felul de politicieni. La faţa locului te aşteaptă o surpriză de proporţii, pentru că descoperi un oraş aşa cum ar trebui să fie toate oraşele noastre, din Bucureşti până la Iaşi şi de la Constanţa, până a Timişoara”.

Jurnalul Naţional deschide miercuri cu un articol intitulat “Dosarele care-i vizează pe apropiaţii Palatului Cotroceni sunt îngheţate la DNA”. “Sesizările privind acte de corupţie ale miniştrilor PDL din Cabinetul Boc, făcute de Corpul de Control al primului-ministru Ponta, nu sunt luate în seamă de instituţia condusă de Codruţa Kovessi. Concret, este vorba despre consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, şi Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.”

Ziariştii de la Cotidianul încearcă să explice “de ce nimeni nu vrea să moară pentru Siria”. “Reticenţa puterilor occidentale de a interveni în Siria, unde pragul de 100.000 de morţi a fost depăşit cu mult înainte de a fi lansat presupusul atac cu arme chimice, demonstrează că Mediterana nu numai că a pierdut titlul de mare centru global de putere, dar riscă să decadă la un statut nesemnificativ.”

 

Cele mai citite

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă