10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Regina şpăgilor din Justiţie. Imperiul imobiliar ridicat din mita lui...

REVISTA PRESEI: Regina şpăgilor din Justiţie. Imperiul imobiliar ridicat din mita lui Dinel Staicu

Evenimentul zilei titrează: ”Regina şpăgilor din Justiţie. Imperiul imobiliar ridicat din mita lui Dinel Staicu”. ”Banii din şpăgile date de Dinel Staicu pentru eliberarea din puşcărie au fost investiţi de judecătoarea Veronica Cîrstoiu în imobiliare. Procurorii DNA au pus sechestru pe o vilă, apartamente şi conturi şi cer confiscarea lor”, scriu jurnaliştii de la Evenimentul zilei.

”Cât de repede vor ajunge în România banii prevăzuţi în memorandumurile şi scrisorile de intenţie semnate cu chinezii”, titrează Adevărul, care scrie că ”prin acordurile şi memorandumurile semnate cu România, partenerii chinezi se angajează să respecte toate cerinţele europene în achiziţiile publice, dar nu vor aloca la noi bani din bugetul lor de stat”.

”Gafă uriaşă a trei deputate”, titrează Cotidianul, care notează că ”la şedinţa solemnă a Parlamentului României ocazionată de discursul prim-ministrului Chinei, din dorinţa de a epata, din dorinţa de a face „parada modei”, trei deputate au comis o gafă uriaşă”.

Adevărul te învaţă ”Cum să faci economii la factura de căldură, gaze şi energie electrică fără să tremuri în casă”. ”Dictonul „iarna nu-i ca vara“ este tot mai clar pentru toată lumea, mai ales că de câteva zile zăpada şi frigul au cuprins România. Iar odată cu ele îşi vor face apariţia şi facturile mai mari pentru căldură şi energie. adevarul.ro vă prezintă câteva sfaturi despre cum putem reduce semnificativ costurile”, scriu cei de la Adevărul.

Cum ne-au învăţat limba ambasadorii Franţei şi Marii Britanii: „Dacă nu vorbesc română, atunci nu mai sunt credibil”, scrie Gândul. ”Să ne vorbească limba este “un semn de respect”, ne arată, într-o română perfectă, Excelenţele lor, Philippe Gustin şi Martin Harris, cei mai cunoscuţi „vorbitori diplomatici” de limbă română. Un gest firesc, de bun simţ, în faţa căruia noi, vorbitori nativi ai unei limbi care nu este una de circulaţie internaţională, ne putem pleca”, notează jurnaliştii de la Gândul.

”Câţi bani fac proprietarii celor mai mari proiecte imobiliare din Bucureşti”, scrie Capital. ”Proprietarii clădirilor de birouri şi ai centrelor comerciale concentrate în zone dominante precum Piaţa Victoriei, Băneasa, Dimitrie Pompeiu sau Militari, încasează anual din chirii peste 340 mil. euro”, conform Capital.

Ziarul financiar publică ”Topul celor mai valoroase 100 de companii din România”. ”Petrom, Romgaz, Orange România, Fondul Proprietatea şi Vodafone sunt cele mai valoroase companii din România, fiind evaluate la 15 miliarde de euro.”

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...

Veste tristă pentru handbalul românesc. Naționala masculină a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2025

Naționala României de handbal masculin a fost învinsă decisiv de echipa Cehiei în manșa secundă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025....
Ultima oră
Pe aceeași temă