20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Povestea impresionantă a doi muzicieni orbi din Botoşani, adevăraţi maeştri...

REVISTA PRESEI. Povestea impresionantă a doi muzicieni orbi din Botoşani, adevăraţi maeştri în lumea sunetelor

Din ziarele de miercuri, aflăm cum au reușit doi doi tineri nevăzători din Botoşani să facă performanță în muzică, deși sunt nevăzători. Eusebiu Toma şi Emanuel Dumitraş sunt consideraţi adevărate fenomene, întrucât au reușit să își depășească condiția să să obțină nenumărate medalii la concursurile naţionale de profil. De asemenea, din ziare mai aflăm și că Vadim Tudor era cunoscut pentru declaraţiile controversate şi agresive pe care le făcea în public, unele dintre ele aducându-i şi procese de calomnie. Totodată, citim și despre normele Euro 6, care îi încurcă pe vânzătorii de autoturisme, astfel, nu mai au voie să vândă mașini care nu respectă normele de poluare.

Astfel, din ziarul Adevărul aflăm că doi tineri nevăzători din Botoşani impresionează prin ambiţia şi talentul lor. Eusebiu Toma şi Emanuel Dumitraş sunt consideraţi adevărate fenomene: deşi orbi, cântă bine la mai multe instrumente şi au, la nici 20 de ani, un palmares de invidiat la concursurile naţionale de profil. Celor doi tineri de 18 și 19 ani le place să asculte aproape orice şi mai ales să interpreteze. De multe ori se întâlnesc la profesorul Florin Vecliuc, un instrumentist cunoscut în oraş, şi încep să cânte. Se acompaniază unul pe celălalt, Eusebiu la orgă, iar Emanuel la chitară. În spatele notelor care curg fără greşeală se ascunde o poveste despre ambiţie, talent şi dăruire. Şi asta fiindcă cei doi instrumentişti sunt orbi. 

Evenimentul Zilei  ne prezintă insultele și calomniile folosite de Corneliu Vadim Tudor, care l-au făcut celbru pe tribun. Astfel, Corneliu Vadim Tudor era cunoscut pentru declaraţiile controversate şi agresive pe care le făcea în public, unele dintre ele aducându-i şi procese de calomnie. Tribunul trecea mereu limitele decenţei, transformând discursul public în arie a calomniei şi insultei. Care sunt unele dintre cele mai faimoase porecle pe care Vadim le-a împărţit personalităţilor din România.

Din Capital.ro aflăm că normele Euro 6 încurcă vânzătorii de autoturisme. Astfe, începând cu 1 sep­tembrie 2015, comercianții de auto­turisme nu mai au voie, teoretic, să comercializeze vehicule cu norme de poluare sub standardul Euro 6. Există însă derogări și soluții mai mult sau mai puțin corecte, dar utile.

Wall Street ne informează că piața muncii se mișcă, companiile de recrutare au din ce în ce mai multe joburi deschise, însă, paradoxal, le ocupă din ce în ce mai greu, deoarece românii nu vor să muncească. Un procent important dintre aceștia preferă să stea acasă, pe banii statului. Florin Godean, country manager în cadrul companiei Adecco România, a dat exemplul unui proiect de recrutare pe care l-a derulat în Vaslui și unde, din 400 de oameni fără locuri de muncă, doar doi au acceptat un job. 

Din Ziarul Financiar aflăm că EMAG, cel mai mare retailer online de pe plan local, începe să apeleze la forţă de muncă în regim tem­po­rar, preluând astfel modelul de busi­ness adoptat de multi­na­ţio­na­le în anii de criză de efi­cien­ti­zare a costurilor în pe­rioadele de vârf.Anul trecut, eMAG, care operează pe piaţă prin interme­diul companiei Dante Internatio­nal, a avut un număr mediu de 1.015 salariaţi, conform datelor pu­blicate în bilanţul transmis la Ministerul de Finanţe. În 2013, compania avea 576 de angajaţi.

Din Gândul.info aflăm că România devine o destinaţie de top în Europa pentru gamerii profesionişti, după eforturile depuse de unele organizaţii, în special Professional Gamers League (PGL), dar şi de tineri pasionaţi, precum Cristian Duca, fondatorul XPC Gaming, echipă locală de top care participă la competiţii profesioniste de jocuri video – eSports, în limbajul iniţiaţilor. Totuşi, mai este până când activitatea de gamer profesionist poate să le asigure multor români o sursă de venit lunară suficientă. În România, membrii echipelor de eSports nu au un salariu. 

Hotnews ne informează că  Românii din străinătate care nu realizează niciun venit în România vor plăți Statului câte 800 de lei. Consultantul fiscal Adrian Benta a declarat că persoanele cu rezidență fiscală în România, cu domiciliul în țara, sunt obligate la plată acestei contribuții calculată prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate. ”Contribuția este de circa 67 de lei/luna, corespunzător sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a spus, marți, Adrian Benta. 

Din Prosport aflăm că CFR este una dintre suprizele campionatului, în ciuda stării de insolvenţă a clubului, a lipsei unui buget important de transferuri şi a plecărilor din vară. Asta s-a datorat în special reuşitelor din compartimentul ofensiv. Preşedintele Iuliu Mureşan e bucuros că a dat lovitura cu Beleck şi, în special, cu Cristian Lopez. Pe cei doi s-au plătit doar comisioane pentru cei care i-au adus. Beleck e împrumutat de la Fiorentina, iar Lopez a venit, liber de contract, de la Burgos. Nici salariile celor doi nu sunt exorbitante. “Rezultatele sunt bune, dar eu mă aşteptam la ele. Bugetul lunar pentru salarii este aproximativ 130.000 de euro”, a spus preşedintele Iuliu Mureşan, în emisiunea Prosport Live.

  

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Prefect Prahova: Zona din jurul craterului de la Slănic dă semne de stabilizare

La fața locului încă se efectuează măsurători și expertize, iar din primele concluzii zona dă semne de stabilizare, afirmă prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu,...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă