10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Oprescu riscă 10 ani de închisoare pentru că nu a...

REVISTA PRESEI: Oprescu riscă 10 ani de închisoare pentru că nu a aplicat legea de eutanasiere a maidanezilor

Ziarul Curentul titrează vineri: “Oprescu riscă 10 ani de închisoare pentru că nu a aplicat legea care-i dădea voie să eutanasieze maidanezii” . “Primarul Sorin Oprescu are toate motivele să plângă deoarece riscă între 2 şi 10 ani de închisoare pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, sancţiune prevăzută la art. 249 Cod penal. Conform acestui articol, „Încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a cauzat o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă. Fapta prevăzută în alin. 1, dacă a avut consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.“

Citeşte şi REVISTA PRESEI: Românii plătesc din banii lor traiul Corinei Drăgotescu în SUA

Jurnaliştii de la Adevărul scriu că politicienii maghiari îşi fac campanie politică pe spatele Roşiei Montane. “Politicienii maghiari au găsit în proiectul Roşia Montană un nou motiv de a-şi face imagine. După ce Guvernul maghiar a condamnat decizia Executivului de la Bucureşti de a da undă verde pentru exploatarea aurului, mai mulţi europarlamentari maghiari, împreună cu Laszlo Tokes, au sesizat Comisia Europeană”.

Ziarul Evenimentul zilei publică vineri un interviu cu Elena Udrea care face declaraţii importante: “Ponta îl ţine pe Antonescu ca să arate că este mai bun decât un om care doarme”. “Deputatul PDL Elena Udrea crede că Victor Ponta este doar un produs de marketing şi că acesta este motivul pentru care premierul este deranjat de criticile ei”.

Citeşte şi REVISTA PRESEI: Cum o recucereşte Zaharescu pe Andreea Berecleanu din bani publici

Gândul.info scrie vineri despre “Bombele” din legea pregătită pentru Roşia Montană. Ce a făcut Ponta cu referatul negativ al Ministerului Justiţiei. “Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că Guvernul a ţinut cont de observaţiile negative ale Ministerului Justiţiei la proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Cu toate acestea, multe dintre acestea nu au fost transpuse în proiectul de lege final. Mai mult, proiectul a fost trimis spre aprobare în Parlament, în ciuda principalului avertisment al Ministerului Justiţiei, că acest lucru ar putea fi declarat neconstituţional, pentru că un contract de stat nu poate fi aprobat de Parlament, fiind o înţelegere de drept privat asumată de Guvern.”

În Cotidianul apare vineri un articol despre uluitoarea ascensiune a unei fine blonde de-a lui Ponta. “Ioana Pop, este originară din Baia Mare, deţine funcţia de secretar executiv al Tineretului Social Democrat (TSD) şi aspiră la funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a TSD, lansându-se într-o campanie incisivă pentru obţinerea acesteia, sub un slogan inspirat de naşul său din Palatul Victoria: “Alegeţi chinta roială, decât nişte juveţi”.

Citeşte şi REVISTA PRESEI: Crin, în război cu vrăjitoarele: Eu voi fi preşedinte indiferent de incantaţii

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă