23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Avocata elevei violate acuză Pro TV de încălcarea ”unei promisiuni...

REVISTA PRESEI. Avocata elevei violate acuză Pro TV de încălcarea ”unei promisiuni ferme” privind protecția clientei sale

Din ziarele de miercuri, aflăm că avocata elevei violate din Vaslui s-a arătat revoltată de decizia postului Pro TV de a face publică identitatea victimei, judecătorii europeni au constatat că fondul privat de pensii au încălcat normele UE, dar și că banca de Export Import a Ungariei finanţează construcţia unui mall în Timişoara.

Din ziarul Adevărul aflăm că avocata din Vaslui care o reprezintă în instanţă pe eleva violată, Mioara Donosă, s-a arătat revoltată de decizia postului Pro TV de a face publică identitatea victimei, în contextul în care realizatorul TV i-a dat asigurări că va fi protejată şi identitatea mamei, nu doar a fetei. Avocata Mioara Donosă a relatat pentru Adevărul că decizia postului PRO TV de a furniza imagini cu eleva care a fost victima unei infracţiuni de viol contravine nu doar unei promisiuni ferme primite de la realizatorul de televiziune Cătălin Măruţă, ci unor principii fundamentale privind protecția unor astfel de persoane.

Evenimentul Zilei ne informează că judecătorii Curții de Justiție a Uniunii Europene au decis că fondurile de pensii private din România au încălcat normele UE în domeniul concurenței, prin înțelegerea de a-și împărți clienții cu două opțiuni. Un litigiu mai vechi, între Consiliul Concurenței (CC) din România și 14 companii din domeniul administrării fondurilor de pensii private obligatorii, a fost „dezlegat” de magistrații Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), zilele trecute. Opinia lor a fost cerută de Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru dezlegarea acestei probleme de drept, în lumina.

Din Capital.ro aflăm că dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers, aflat în proces de restructurare a afacerilor din România, a obţinut finanţare din partea Băncii de Export Import a Ungariei pentru circa 65% din costul de dezvoltare a mallului Timişoara Plaza. Compania a obţinut autorizaţia de construire necesară şi apreciază că lucrările vor începe în această toamnă, cu termen de finalizare prima jumătate a anului 2017. Timişoara Plaza este dezvoltat pe un teren de 3,2 hectare amplasat în zona centrală a oraşului şi va avea o suprafaţă închiriabilă de circa 37.000 mp. Mallul va avea în componenţă 120 de magazine, inclusiv un hipermarket întins pe un întreg etaj. Acesta ar fi primul mall construit de Plaza Centers în România, după încercările eşuate de la Miercurea Ciuc şi Casa Radio din Bucureşti.

Din Ziarul Financiar aflăm că cele mai mari 30 de plăţi realizate de Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Na­ţionale din România (CNADNR) în primul semestru totalizează 500 de milioane de lei, adică 60% din totalul de 830 de milioane de lei sume plătite de companie către furnizori în perioada ianuarie-iunie. Astfel, cele mai mari sume, 67 de milioane de lei au mers către Societatea Naţională a Sării, pentru sarea industrială furnizată CNADNR pe timp de iarnă. A doua cea mai bine plă­tită companie este firma italiană Astaldi, care a încasat 63 de milioane de lei pentru construcţia unor autostrăzi precum Orăştie-Sibiu sau Nădlac-Arad. Locul al treilea în topul celor mai bine plătite companii în primele şase luni ale acestui an este ocupat de compania Diferit din Cluj-Napoca, deţinută de Nicolae şi Daniela Petri, potrivit informaţiilor ZF.

Wall Street ne informează că aproximativ 1,5 milioane de români câștigă salariul minim, respectiv puțin pe 1.000 de lei, în timp ce la polul opus se clasează remunerații de sute de mii de lei pe luna, sume la care majoritatea angajaților pot doar să viseze. Astfel, cel mai mare salariu înregistrat în evidențele Inspecției Muncii este pentru o poziție de secretară dactilografă, cu activitate într-un sindicat al salariaților, iar suma încasata lunar este de 186.000 de lei brut. Pe locul al doilea se clasează un director de program care lucrează în consultanță pentru afaceri și management și este remunerat lunar cu sumă de 176.716 de lei brut. În top trei al celor mai mari salarii se încadrează și un director general de societate comercială care încasează 175.000 lei brut pe luna, lucrând în comerț cu amănuntul produse alimentare, băuturi și tutun. 

Gândul.info ne spune cum s-a produs ruptura dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea, dar și care sunt mizele războiului pentru șefia PSD. Practic, retragerea lui Victor Ponta a deschis sezonul luptei pentru putere în interiorul PSD, Liviu Dragnea oficializând ruptura de ”prietenul” său, care o susţine pe Rovana Plumb. Comitetul Executiv al pesediştilor va decide dacă Ponta îşi va menţine influenţa totală asupra partidului prin intermediul Rovanei Plumb sau Liviu Dragnea va juca rolul de filtru între guvern şi PSD. Partidul poate trece de la un preşedinte inculpat – Ponta, la unul condamnat – Dragnea, după cum îi denumea pe cei doi chiar Valeriu Zgonea, un alt pretendent la şefia partidului în eventualitatea organizării unui Congres. 

În Hotnews citim despre pericolul nuclear al centralelor nucleare din Ucraina. Pe lângă conflictul armat din estul Ucrainei, un alt factor cu potențial impact direct asupra României este dat de centralele nucleare din țară. Starea îngrijorătoare a reactoarelor nucleare ale acestei țări și prelungirea duratei lor de viață cu încălcarea convențiilor internaționale la care Kievul a aderat ar putea avea impact direct asupra României. Guvernul de la Kiev operează 15 reactoare nucleare la patru centrale. Durată de viață proiectată la momentul construcției este de 30 de ani. Deja trei reactoare lucrează peste acest termen. Până în 2020, 12 reactoare își vor fi depășit durată de viață proiectată. Autoritățile de la Kiev vor să le prelungească pe toate.  

Din Prosport aflăm că secundul Nicolae Dică e omul în care antrenorul Stelei, Mirel Rădoi, are foarte mare încredere şi, drept urmare, l-a trimis în Georgia să urmărească meciul dintre Dila Gori şi Partizan. După un 1-0 la Belgrad, sârbii au învins şi în deplasare, scor 2-0 şi au devenit o certitudine pentru stelişti în turul III al preliminariilor Ligii Campionilor.

  

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în anul 2023 a crescut cu 20% față de anul 2022

În anul 2023, turiștii români au efectuat 760.000 de călătorii cu cel puțin o noapte de cazare în Germania. În comparație cu anul precedent,...

O comună bogată din Teleorman toacă banii pe pavele, garduri, gratare în curtea școlii și studii de fezabilitate inutile

Suntem în 2024: campanie electorală, alegeri locale și parlamentare. Val de promisiuni electorale, efervescență, polemici și dezbateri.   Ne-am hotărât să facem un reportaj la...
Ultima oră
Pe aceeași temă