13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialREVISTA PRESEI. Într-o comună din România se trăiește ca în Occident

REVISTA PRESEI. Într-o comună din România se trăiește ca în Occident

Ziarul Adevărul informează, miercuri, despre o comună din România unde se trăiește ca în Occident.

Este vorba de o așezare rurală din județul  Alba,  cu toate drumurile asfaltate, pistă de biciclete, internet wireless gratuit şi investiţii de 16 milioane euro din fonduri europene.

Unul dintre primele proiecte majore  a fost asfaltarea a 26 de kilometri de drum agricol între Ciugud, Daia Română şi Berghin. Proiectul a fost finalizat în 2011 şi a devenit cunoscut sub denumirea de ”Mini-Transalpina de Ciugud” . Tot în comuna Ciugud se construiește  un teren de golf şi se fac planuri pentru o sală polivalentă.

Ziarul Libertatea scrie despre consecințele evadării celor doi suspecți de la Secția 19 Poliție din București. Ciudata evadare a atras nu numai o anchetă îndreptată asupra celor doi agenți care trebuiau să-i păzească pe fugari, ci și un val de controale deosebit de dure. Surse judiciare vorbesc despre implicarea în anchetă a ofițerilor sub acoperire care se vor folosi chiar și de arestați în simulări de încălcări ale regulamentelor aresturilor și chiar planuri de evadare pentru a testa vigilența polițiștilor-gardieni.

Ziarul Cotidianul prezintă situația de la Poșta Română, care ar fi o companie asediată de prea mulți directori. Poşta Română se confruntă cu revolta sindicaliştilor care au ieşit în stradă, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de plată. “În ultimii șapte ani, Poșta Română trece printr-un asediu necontenit. Asediată de patru directori generali, cel de azi este al cincilea. De fiecare dată când a venit un director general, acesta a venit cu echipa sa, plasând în alte funcții de conducere persoane apropiate. În afară de oamenii aduși de directorii generali, au fost impuși în țară și chiar la nivelul central al companiei și oameni numiți politic. Asta a făcut ca la fiecare numire de director general nou să apară 150 — 200 de oameni noi de care Poșta nu a avut niciodată nevoie, nu au făcut nimic și nici nu au vrut să învețe să schimbe ceva. După plecarea fiecărui director, pleca maximum jumătate dintre cei aduși inițial”, spun jurnaliștii.

Gazeta Sporturilor scrie despre situația echipei de fotbal Steaua, aflată într-o situație nefavorabilă. Patronul Gigi Becali este foarte nemulțumit, dar el susține că îl crede pe Mihai Stoica. Acesta i-a spus că, în ciuda aparențelor, echipa e într-o formă bună.

Ziarul Capital prezintă topul celor mai bogați oameni din România. “Recensământul bogaţilor: Câţi români au devenit milionari în ultimul an”, titrează jurnaliștii. Potrivit acestora, în ultimul an a mai apărut un singur bogat a cărui avere depăşeşte pragul de 100 milioane de dolari.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turnul înclinat din Bologna s-ar putea prăbuși. Autoritățile, în alertă

Turnul medieval Garisenda este unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului italian Bologna - și se înclină la fel de mult ca și...

Filipine și Franța vor să încheie un acord pentru a desfășura militari unul pe teritoriul celuilalt

Miniştrii apărării din Filipine şi Franţa, Gilbert Teodoro, respectiv Sebastien Lecornu s-au angajat sâmbătă la Manila să îşi continue eforturile pentru un acord care...
00:00:26

VIDEO. Bolivia salvează 24 de delfini captivi într-un râu de mică adâncime

Douăzeci și patru de delfini roz blocați într-un râu de mică adâncime au fost salvați luni (27 noiembrie), în încercarea de a conserva specia. Delfinii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă