16 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Consiliera lui Pivniceru, legături cu Securitatea. Toate drumurile duc la...

REVISTA PRESEI: Consiliera lui Pivniceru, legături cu Securitatea. Toate drumurile duc la Voiculescu!

“Reevaluate cu diferenţe între 20% şi 50%. Curtea de Conturi obligă ANRP să recupereze prejudiciul la dosarele din 2008”, titrează Cotidianul în ediţia de vineri: “Numărul mare de procese în cazul restituirilor obligă guvernul să modifice Legea proprietăţilor naţionalizate. Şi trebuie să facă acest lucru până în luna mai pentru a se conforma obligaţiilor Curţii Europeane a Drepturilor Omului”.

Evenimentul zilei scrie că Maria Cristina Manda, consiliera Monei Pivniceru, a avut legături cu Securitatea şi că toate drumurile duc la Dan Voiculescu: “Maria Cristina Manda, sfătuitoarea ministrului Justiţiei, a fost, timp de 18 ani, parteneră în cinci firme cu fostul ofiţer de Securitate, Alexandru Silviu Mohora. Acesta supraveghea şi Vitrocim, întreprinderea de comerţ exterior unde a lucrat Dan Voiculescu.

Potrivit informaţiilor EVZ, consiliera ministrului Mona Pivniceru, Maria Cristina Manda, a început să facă afaceri cu fostul ofiţer de Securitate Alexandru Silviu Mohora încă din 1994. Până la sfârşitul anului trecut, ei au fost parteneri în cinci firme”.

“Băsescu merge în America Latină la 40 de ani după ‘hermano presidente’ Ceauşescu”, potrivit Gândul: “Preşedintele Traian Băsescu merge şase zile în America de Sud. “Era să-mi termin al doilea mandat şi să nu ajung în America Latină”, a tras şeful statului linie înainte de a decola vineri dimineaţă spre Chile, la Summitul statelor UE cu ţările din America de Sud, după care are programată o vizită de două zile în Peru, ca răspuns la o invitaţie din 2006.

În delegaţia oficială a fost cooptat şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, Traian Băsescu fiind însoţit şi de cinci dintre consilierii săi. La Lima, preşedintele are programate trei întâlniri: cu şeful statului, Ollanta Moisés Humala Tasso, cu preşedintele Congresului Peruan, Victor Isla Rojas, şi cu primarul oraşului, Susana Villarán de la Puente”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă