22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum traduc specialiştii mesajul lui Putin către Iohannis

REVISTA PRESEI. Cum traduc specialiştii mesajul lui Putin către Iohannis

Evenimentul Zilei titrează luni că Ioan Ovidiu Mureșan, șeful IPJ Bistrița Năsăud a transformat poliția în mafie personală.Cu ajutorul unor microfoane montate în biroul inspectorului șef, procurorii DNA Cluj au fost descoperit foarte multe fapte de corupție în care era implicat șeful IPJ Bistrița Năsăud. Între cei care au apelat la serviciile lui Mureșan a fost și deputatul Ioan Oltean. 

Gandul.info relatează despre o întâlnire surpriză pe care fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu a avut-o între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale. Fostul candidat la alegerile prezidenţiale, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit imediat după numirea sa ca ministru de Externe cu Maestrul Guru Karma Acharya, unul dintre cei mai cunoscuţi promotori ai budismului tibetan care vine de 10 ani în România.

Adevărul publică un articol în care mai mulți specialiști analizează mesajul lui Putin către Iohannis, după victoria de la alegerile prezidențiale. Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, crede că Moscova va încerca o apropiere către Bucureşti, însă nu dă foarte mari şanse îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele două ţări. 

Wall Street prezintă o analiză despre România în perioada 1918-2014: "metamorfoza" economiei într-un secol de viață a societății românești. Jurnaliștii au trecut în revistă zece evenimente economice care au transformat profund societatea românească de la marea criză economică din 1929-1933 și până la dosarele din justiție.

Jurnaliștii de la Capital explică, luni, cum a ajuns România importator de creiere. Circa trei milioane de români au plecat peste hotare în ultimii ani. Toate analizele arată că o bună parte din ei au calificări peste medie. Nu pare deloc exagerat să spunem că asistăm la o adevărată migraţie a creierelor. Asta mai ales după 2007. 

Cele mai citite

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă