25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cod roșu. Orașul unde nu se poate ajunge și din...

REVISTA PRESEI: Cod roșu. Orașul unde nu se poate ajunge și din care nu se poate ieși

Presa de vineri prezintă evoluția marilor scandaluri de corupție, ultimele pregătiri înaintea alegerilor locale, dar și anomaliile fenomenelor meteo care au lovit România.

ProTV prezintă un reportaj dintr-o zonă calamitată, sub un titlu sugestiv:  “Cod roșu de inundații în șase județe. Orașul în care nu se poate ajunge și din care nu se poate ieși”.  Materialul este realizat în orașul Moinești din județul Bacău  –  un județ care, după ultimele ploi, arată ca un imens lac.

Ziarul Adevărul observă că în România avem „Ziua şi scandalul în Sănătate”. Ultimul incident a avut-o ca personaj central pe șefa secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Sfântul Pantelimon, care este acuzată de discriminarea pacienţilor, „după ce a fost înregistrată spunând că i se pare corect să primească tratament doar anumiţi bolnavi, pentru că nu ar fi suficiente medicamente”.

Pentru cei de Adevărul, această doctoriță este „medicul care se juca de-a Dumnezeu”.

Ziarul Cotidianul anunță o „lovitură dură pentru marea familie din CSM”. Curtea Constituțională a decis că mandatul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii expiră la împlinirea termenului de 6 ani, deci la aceeași dată pentru toți magistrații aleși în acest for. Dar dacă mandatul unui membru încetează înainte de termen, noul membru își va desfășura activitatea pentru restul de mandat, până la expirarea termenului de 6 ani al mandatului Consiliului – deci nu pentru un mandat complet de șase ani, explică jurnaliștii.

Ziarul Libertatea anunță o „veste imensă pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia”. Condamnarea pentru trafic de droguri a rămas definitivă în februarie 2015. Totuși, Gologan ar putea să scape de pedeapsa capitală, conform declarațiilor tatălui său.

Gazeta Sporturilor scrie despre echipa de fotbal Petrolul, care „a retrogradat în Liga a 2-a după 5 ani petrecuți în Liga 1. Ploieștenii au câștigat și Cupa României în această perioadă, însă problemele financiare au dus clubul în subsolul clasamentului”.

Tribunalul va da pe 15 iunie sentința în cazul intrării în faliment a clubului. „Bogdan Gavrilă și Iustin Popescu se vor întoarce la Dinamo, de unde au fost împrumutați. Alexandru David și George Mareș sunt singurii doi fotbaliști pe care Petrolul îi va mai avea”, avertizează jurnaliștii.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă