1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialREVISTA PRESEI. Ce instituții de stat cer românilor cele mai inutile...

REVISTA PRESEI. Ce instituții de stat cer românilor cele mai inutile hârtii

Ziarele de marți discută din nou despre administrația de stat din România și despre disfuncționalitățile ei.

Ziarul Adevărul prezintă un clasament al birocrației din instituții și susține că, în topul hârtiilor inutile cerute de stat, ANAF şi Poliţia,sunt  instituţiile spre care se îndreaptă, cel mai frecvent, nemulțumirile românilor.

Guvernul a centralizat nu mai puţin de 3.000 de aberaţii birocratice semnalate de societatea civilă şi a realizat un top al documentelor identificate ca fiind inutile pentru accesarea unor servicii publice.

Ziarul Libertatea vorbește despre autoritățile locale din România, însă dintr-o altă perspectivă. “Agricultura românească, între corupţie şi lene | Aproape toți primarii din comune sunt mari agricultori”, titrează jurnaliștii. Nu este vorba de faptul că primarii ar obține producție agricolă, ci despre faptul că aleșii locali sunt mari proprietari de teren.

Gazeta Sporturilor scrie despre supărarea celor de la Dinamo, mai ales a antrenorului Mircea Rednic, după meciul de fotbal cu ASA Târgu Mureș în care n-au obținut decât un scor egal, 0 – 0. “ASA ne-a pus probleme și noi am avut o construcție previzibilă. Nu am surprins cu nimic”, recunoaște Rednic.

Ziarul Capital prezintă evoluția prețului țițeiului și al carburanților, preț care a crescut constant, pe piața mondială, în ultimele patru săptămâni.

“Preţul petrolului a crescut pe fondul creşterii consumului în SUA vs. scăderea producţiei, deşi se luptă din greu pentru mentinerea pretului la peste 40$/barilul”, scriu jurnaliștii economici.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă