12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Baronii l-au învins pe Ponta

REVISTA PRESEI: Baronii l-au învins pe Ponta

Adevărul titrează “Baronii l-au învisn pe Ponta”.

“Deputaţii au modificat ordonanţa Guvernului Ponta privind datoriile administraţiile locale, acceptând doleanţele preşedinţilor Consiliilor locale şi primăriilor. Camera Deputaţilor a decis, cu majoritate de voturi, să opereze schimbări în ordonanţa de urgenţă referitoare la plata arieratelor locale, emisă de Guvernul Ponta în ianuarie 2013. Deputaţii PSD şi PNL au votat alături de cei ai PDL, pe baza solicitărilor din teritoriu, în ciuda opoziţiei Ministerului de Finanţe”, scrie publicaţia.

“Potrivit variantei Guvernului, consiliile judeţene şi primăriile nu mai primeau bani de la Ministerul Finanţelor dacă nu îşi achitau 85% din arierate. Arieratele sunt datoriile a căror dată scadentă a fost depăşită cu 90 de zile”, arată Adevărul.

Gândul prezintă “Lista favoriţilor pentru funcţiile de vicepreşedinte la nivel naţional”

“Noul Statut al PSD prevede câte opt locuri de vicepreşedinte naţional şi opt de vicepreşedinte regional. Vicepreşedinţii naţionali vor fi votaţi de delegaţii din toate organizaţiile, primii opt fiind declaraţi câştigători, în timp ce vicepreşedinţii regionali vor fi votaţi doar de delegaţii din regiunile din care provin”, arată publicaţia.

“Cea mai dură bătălie la Congresul PSD se anunţă a fi cea pentru regiunea Sud – Est, unde şi-au exprimat intenţia să candideze Marian Oprişan (preşedintele CJ Vrancea), Nicuşor Constantinescu (preşedinte CJ Constanţa) şi Constantin Boşcodeală (primarul municipiului Buzău)”.

 Din Curentul aflăm că pionul “penalului Fenechiu pus şef la Patrimoniu”.

“Ieri a apărut vestea că la şefia Institutului Naţional al Patrimoniului e fost instalat un copil de mingi de-al marelui combinator Relu Fenechiu, unul dintre cei mai penali miniştri ai actualei guvernări. Alexandru Muraru, pionul lui Fenechiu, are de-a face exclusiv cu politica, mai exact este absolvent de studii politice iar întreaga sa carieră politică este concentrată în zona multifuncţională de ţutăr al servilor lui Fenechiu”, arată Curentul.

“Răzmeriţa anti-Kovesi din DNA se instituţionalizează” spune Jurnalul Naţional.

“Procurorii DNA sunt nemulţumiţi că nominalizarea unei singure persoane la conducerea instituţiei se face în urma jocurilor politice, iar CSM este scos din joc. Cât timp Daniel Morar părea că va rămâne pe veci în vârful ierarhiei acuzatorilor publici, nici un procuror DNA nu şi-a exprimat nemulţumirea”, precizează publicaţia.

Ziarul Financiar ne spune că “mâncăm mai scump decât germanii, deşi salariul mediu este de şase ori mai mic”.

“Alexandru Vlad, şeful Selgros România, spune că reducerea TVA la bunurile alimentare ar duce la o scădere imediată a preţului”, expică ZF.

“Al doilea motiv pentru care preţul este mare la alimente este faptul că lanţul alimentar nu începe din România. Aici avem o mare problemă. ‘Nu cred că cineva îşi imaginează că toată brânza din România este făcută cu lapte din România.’ Paradoxul este însă că între 85% şi 90% din produsele alimentare vândute în magazinele Selgros sunt produse româneşti, dar ele sunt produse cu materie primă din import”, mai spune Ziarul Financiar.

 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă