8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum circulă genţile cu bani gheaţă în politica românească

REVISTA PRESEI. Cum circulă genţile cu bani gheaţă în politica românească

Ziarele de miercuri scriu despre plagiatele lui Ponta şi Oprea, dar şi despre tendinţele electorale din Statele Unite.

Adevărul titrează “Cum i-au ajutat pe Ponta şi pe Oprea doctoratele plagiate să-şi fabrice şi carierele până la vârful ţării: bani, funcţii şi influenţă” şi explică: “Doi dintre cei mai influenţi politicieni ai României postdecembriste, Gabriel Oprea şi Victor Ponta, sunt oficial plagiatori şi deţinători în mod fraudulos ai titlului de doctor în Ştiinţe. Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), forul consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, a propus retragerea titlului de „doctor“ în cazul lui Oprea şi al lui Ponta, deoarece tezele lor nu respectă standardele de etică a cercetării ştiinţifice, fiind plagiate”.

Gândul scrie că “La o săptămână după ce Donald Trump ajunsese pe primul loc în preferinţele americanilor în cursa pentru preşedinţia SUA, rezultatele unui nou sondaj vin să răstoarne ierarhia, plasând-o pe Hillary Clinton în fruntea clasamentului. Astfel, în urma Convenţiei Partidului Democrat care a avut loc în Philadelphia, Clinton l-a devansat Trump cu 9% şi a înregistrat progrese la aproape toate capitolele. Un sondaj realizat de CNN/ORC a demonstrat că alegătorii şi-au modificat percepţia despre candidata democrat, aceasta fiind catalogată de aproape jumătate dintre votanţi drept persoana care va duce America în direcţia potrivită, dar şi candidatul cel mai conectat la problemele americanului de rând”. 

Jurnalul Naţional titrează “Cum circulă genţile cu bani gheaţă în politica românească” şi concluzionează: “În multe cazuri, rechizitoriile procurorilor sau denunţurile celor care se simt cu musca pe căciulă descriu scene desprinse parcă din filmele cu gangsteri de la Hollywood. Mai grav este că genţile pline cu bani au ajuns de fiecare dată la sediile partidelor, în posesia celor mai influenţi lideri politici”.

Evenimentului Zilei anunţă că “ISIS explică de ce recurge la atâta violenţă împotriva occidentalilor! Care sunt motivele teroriştilor! ”De aceea vă urâm și de aceea luptăm împotriva voastră!”, iar Cotidianul citează un articol din revista Foreign Policy despre “Oferta pe care Putin nu o poate refuza”, un tratat pentru Ucraina care ar restabili de facto sferele de influenţă.

La rândul său, Hotnews citează revista Forbes, care susţine că “oligarhul Vladimir Plahotniuc, cel mai puternic om din Republica Moldova, ar putea “cadea” in urmatoarele luni, dupa ce se va dovedi ca a orchestrat “Jaful secolului”.

Ziarul Financiar constată că “Un început brutal de august arată că nimeni de pe burse nu mai iubeşte băncile europene. Există mult prea multă neîncredere” şi concluzionează “Băncile europene au fost lovite dur de dobânzile extrem de mici, deoarece acestea erodează profiturile din creditare, de înăsprirea reglemetărilor, care face operaţiunile de investment banking mai scumpe, şi de creditele neperformante cu care sunt împovărate  o parte dintre ele”. 

Wall Street publică un interviu despre “Complexitatea jocului cu reguli simple: despre piata financiara si go”, cu Bogdan Campianu de la Wood&Company, care explică ““Este un joc cu reguli simple, dar extrem complex. Se spune ca daca fiecare atom ar fi un univers, numarul de combinatii la go este mai mare decat numarul tuturor atomilor din toate universurile. La sah se spune ca numarul de combinatii este cat numarul tuturor atomilor din univers. Combinatia de simplitate a regulilor si complexitate a posibilitatilor face jocul de go special. Nu ai cum sa te plictisesti”.

Gazeta Sporturilor scrie că jucătorii Spartei Praga se tem de “perla” Stelei, Nicolae Stanciu, iar Prosport anunţă că echipa din Ghencea “s-a mai despărţit de un jucător. Reghecampf l-a trimis împrumut la o altă echipă din Liga 1: “Clubul nostru îi urează succes”.

Libertatea titrează “Simona Halep și-a răsplătit familia cu vârf și îndesat pentru toate sacrificiile. A umplut două străzi cu vile”, iar Click scrie că “Despărţirea lui Gheorghe Turda de iubita lui, Lucia Lazăr, mama Alinei Puşcaş, după 5 ani de iubire, a căzut ca un trăsnet pentru cei care îi considerau un cuplu exemplar. Apropiaţii lor ştiau însă că relaţia lor ”scârţâia” de ceva vreme. Lucia regretă acum sacrificii făcute pentru bărbatul care a dezamăgit-o”.

Cancan anunţă “Şoc şi groază în lumea interlopă din România! Celebrul donjuan Sanchi a ajuns la judecata înfricoşătoare a lui Mircea Ursu (alias ”Samson”) după ce a ”atentat” la Loredana, concubina temutului mafiot Ioan Clămparu, zis ”Cap de porc”. Povestea pare desprinsă din filmele cu gangsteri”.

 

Cele mai citite

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă